Головна Новини Дозвілля діти Секрети виховання енергійного малюка
commentss НОВИНИ Всі новини

Секрети виховання енергійного малюка

Що визначає енергійну дитину, і як правильно стимулювати енергію малюка

29 січня 2021, 10:44
Поділіться публікацією:

У кожного малюка багато справ: вони підіймаються, стрибають і кидають речі, але дитина з високим рівнем енергії — та, хто може дістатися до самої верхівки холодильника!

Секрети виховання енергійного малюка

Активні діти. Фото: jv.ru

Всі малюки говорять "ні", але відмова стає все голосніше і частіше, а істерики довше й інтенсивніше, коли мова йде про енергійну дитину. У батьків є кілька способів зменшити щоденний бунт дитини і навчити її самоконтролю.

Розкажіть дитині, що буде далі

Всі малюки починають турбуватися, коли не можуть передбачити подальші події. Коли прийшов час покинути дитячий майданчик, а ваш 2-річний син кинувся на землю, волаючи — це відбувається тому, що малюк не впевнений у тому, що буде далі. Розкажіть дитині докладно: "Ми разом підемо в машину, і поїдемо прямо додому, зустрінемо там твою сестру і бабусю, і попросимо спагетті на обід".

Будьте чіткими і послідовними

Для енергійних та активних дітей необхідна безпека і послідовність чітких правил, тому важливо встановити ліміти. Якщо час сну настає завжди після обіду, а ваша дитина бігає і стрибає, будьте тверді у своєму рішенні укласти її спати.

Створіть середу "так"

"Я сам!" — улюблені слова вашої дитини. Дозвольте малюкові пролити свій сік, коли він хоче пити зі склянки самостійно, використовувати виделку за вечерею і надіти власне взуття. Навіть якщо це все трохи брудно і займає більше часу, зростаюча незалежність дитини і співпраця з вами цього варті.

Встановіть реалістичні очікування

Багато щоденних дій дорослі сприймають як належне — виходити з дому, в машину і з неї, в дитячий садок, в магазин, додому знову, лягати спати — але для енергійного малюка це особливо важко, тому що ему необхідний додатковий час, щоб сфокусуватися.

Бережіть себе

Визнайте, що вам потрібно більше часу для себе, і будинок не повинен кожен день виглядати ідеально, а обіди не повинні бути ресторанними стравами. Якщо вже дуже пізно, а ви виснажені — залиште посуд у раковині.

Раніше "Коментарі" писали про те, як підготувати дитину до вакцинації .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини