Головна Новини Дозвілля діти Що робити, якщо дитина часто прокидається вночі
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити, якщо дитина часто прокидається вночі

Питання «чому дитина не спить вночі?» багато батьків продовжують ставити навіть після того, як дитина починає ходити в школу. Ви можете бути здивовані, дізнавшись, що жодна дитина (і дорослий теж) ніколи не спить всю ніч

17 грудня 2020, 15:39
Поділіться публікацією:


Що робити, якщо дитина часто прокидається вночі

Фото: yazykrazgovora

Нічні пробудження — нормальна частина циклу сну. Багато дітей засинають після короткого пробудження без сторонньої допомоги. На жаль, не всі опанували цю навичку в дитинстві. Іншими словами, якщо ваша дитина розраховує на вас, щоб заснути, у неї може виникнути проблема з самостійним засинанням.

Як боротися з нічними візитами дитини в спальню батьків

Деякі діти у віці 6-7 років все ще можуть відчувати проблеми із засинанням без улюбленої м'якої іграшки, книжки або мами. Якщо ця допомога недоступна, коли ваша дитина прокидається вночі, у неї виникає проблема з повторним засинанням. Використовуйте білий шум або м'яку фонову музику. Що б ви не робили, ви повинні покинути кімнату малюка, перш ніж він засне — так малюк не прокинеться, задаючись питанням, чому вас більше немає.

Розробіть план і дотримуйтеся його. Супроводьте дитину назад в її кімнату, швидко поцілуйте і йдіть. Будьте готові повторювати ці дії знову і знову. Якщо ваша дитина хвора або має особливо поганий сон, ви можете трохи змінити свої правила.

Винагороди можуть бути відмінним способом заохочення для дитини, щоб спати у своєму ліжку всю ніч. Ви можете відчувати почуття сорому, вважаючи, що підкуповуєте свого малюка, але навчитися залишатися у своєму ліжку — важка робота, і немає нічого поганого у тому, щоб винагородити дитину за її зусилля.

Щоб поліпшити співпрацю з малюком, залучіть його в процес прийняття рішень, що стосуються сімейних правил сну. Багато дітей залишаться в своїй кімнаті, якщо вони знають, що у суботу родина спить до 9 ранку. Якщо, наприклад, ви наполягаєте, щоб дитина спала у своїй кімнаті до 7 ранку, а на годиннику зараз 5 ранку, компроміс встати з ліжка о 6 годині може влаштувати вас обох. Якщо ваша дитина поки не розуміє час, використовуйте аркуш паперу і маркер, щоб намалювати узгоджений час пробудження. Коли два числа співпадуть, ваша дитина буде знати, що вона може покинути свою кімнату.

Подумайте про те, щоб поділитися з дитиною своєї спальнею, але не своїм ліжком. Скажіть малюкові, що він може залишитися в кімнаті батьків тільки в тому випадку, якщо погодитися посидіти в кріслі. Після кількох ночей або тижнів власний м'який матрац здасться дитині більш привабливим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини