Головна Новини Дозвілля діти Що повинні робити батьки, щоб зупинити травлю дітей в Інтернеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Що повинні робити батьки, щоб зупинити травлю дітей в Інтернеті

Практичні кроки, які допоможуть зупинити кіберзалякування

11 січня 2021, 10:17
Поділіться публікацією:

Батьки часто є останніми людьми, до яких йдуть діти, щоб розповісти про свої проблеми. Це відбувається тому, що діти бояться, коли потрапляють у великі неприємності й думають, що батьки будуть їх лаяти, а не допомагати.

Що повинні робити батьки, щоб зупинити травлю дітей в Інтернеті

Жертва кібербуллінгу. Фото: openforest.org

Що можуть зробити батьки?

Тримайте комп'ютер у загальній площі будинку, наприклад, у вітальні. Не допускайте його потрапляння в дитячі кімнати.

Дізнайтеся, як працюють різні сайти соціальних мереж. Познайомтеся з Facebook, MySpace і Twitter. Запитайте у своїх дітей, чи погодяться вони показати вам свої сторінки профілю.

Регулярно обговорюйте з дітьми актуальні та конкретні онлайн питання. Нехай вони знають, що можуть прийти до вас за допомогою, якщо щось їх засмучує, здається недоречним або небезпечним.

Побудуйте довірчі відносини з дітьми. Встановіть обмеження по часу, поясніть дітям свої причини, і обговоріть правила безпечної діяльності в Інтернеті і його використання.

Розкажіть своїм дітям як не реагувати на будь-які загрози кіберзалякування або не відповідати на коментарі в Інтернеті. З усім тим, не видаляйте повідомлення, які містять погрози. Замість цього роздрукуйте всі повідомлення, в тому числі адреси електронної пошти або інтернет — імен, зробивши скріншот екрану. Вам знадобиться ця інформація, щоб перевірити та довести кіберзалякування.

Якщо діти були схильні до кібербулінгу, надайте підтримку і розуміння. Дізнайтеся, як довго тривають знущання. Скажіть дітям, що ви будете працювати разом над вирішенням проблеми. Нехай ваші діти знають, що вони не винні в тому, що їх залякують.

Поговоріть з методистом школи, щоб вони могли стежити за подібними знущаннями протягом навчального дня.

Якщо існує загроза фізичного насильства або кіберзалякування продовжує рости, подбайте про те, щоб в цей процес були залучені правоохоронні органи.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Instagram вводить функцію, яка буде допомагати боротися з кібербулінгом



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення


Новини