Головна Новини Дозвілля діти Що повинен уміти малюк у 2 роки: пояснює дитячий психолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Що повинен уміти малюк у 2 роки: пояснює дитячий психолог

Кожен день малюка сповнений нових завдань - від освоєння підйому по сходах до вивчення масштабів дивана

17 лютого 2021, 16:11
Поділіться публікацією:

Вашій дитині ще не виповнилося 2 роки, але він вже придбав багато нових навичок. Малюк стає альпіністом, а це означає, що він може дістати практично що завгодно, навіть якщо йому доведеться використовувати табурет на кухні.

Що повинен уміти малюк у 2 роки: пояснює дитячий психолог

Щаслива дитина. ФОТО: SHUTTERSTOCK

Постійний рух дає дитині набагато більше, ніж просто нарощування м'язів. Наприклад, ходьба, біг і лазіння по різних поверхнях допомагають розвинути просторову свідомість, координацію рук, очей і почуття балансу.

Пікассо або Рембрандт?

Ваша дитина продовжує відточувати свої дрібні моторні навички. Між 19 і 21 місяцями малюк може зібрати до шести блоків, щоб побудувати вежу, любить малювати на папері за допомогою олівця або фломастера. Незабаром після другого дня народження, дитина починає додавати криві і кути до ліній, які малює. Тільки у третій день народження малюк зможе малювати просту картинку, яку дорослий може розпізнати як особистість, дерево або будинок. Тим часом насолоджуйтеся малюванням свого малюка як ще однією важливою віхою в його фізичному та інтелектуальному розвитку.

Експериментування з агресивною поведінкою

"Між 19 і 21 місяцями діти можуть битися, кусати, дряпати або демонструвати іншу агресивну поведінку не тому, що вони свідомо хочуть заподіяти шкоду, а тому, що це ще один спосіб поекспериментувати з новою поведінкою", — пояснює дитячий психолог Анастасія Бірюкова.

Малюки у цьому віці задаються питанням, що станеться, якщо вони потягнуть ваше волосся або ткнуть вас в око. Будучи ще занадто маленьким, щоб пам'ятати правила від одного дня до іншого, малюк може повторювати агресивну поведінку, особливо якщо його поведінка викликає у вас бурхливу реакцію.

Коли ваша дитина зухвало поводиться, порушуючи встановлені норми, нагадайте собі, що вона робить це не спеціально — вона просто не знає, як діяти у цій ситуації. Покажіть дитині, як необхідно вчинити: "Дивись, як Коля спокійно сидить, поки офіціант несе йому їжу". З народження діти імітують поведінку дорослих, тому самі моделюйте або звертайте увагу дитини на правильну поведінку.

Найбільш агресивна поведінка вашої дитини має починати слабшати, коли малюк наближається до своєї третьої річниці і вчиться краще формулювати свої почуття.

Раніше "Коментарі" писали про здоров'я немовляти: 5 причин, щоб їхати в лікарню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Nata S

25 жовтня 2021, 16:44

Никогда не думала, что психология такая сильная и полезная штука. Ходили к детскому психологу в Киеве чтобы подготовить ребенка к садику https://mind-stimulation.com/ru/konsultaciya-detskogo-psihologa-kiev/ до посещения психолога ребенок категорически не хотел идти в детский сад, сейчас дочка с удовольствием ходит садик.


Новини