Головна Новини Дозвілля діти Розвиток малюка в перший рік життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвиток малюка в перший рік життя

На першому році життя, крім довільного хапання, дитина опановує багато навичок: до 4 місяців повертається на бік, до 5 - на живіт, в 6 місяців може повертатися з живота на спину, а 7-8 місяців - починає повзати і сідати. До 9 місяців дитина починає ступати, тримаючись за опору, а до року - самостійно ходити

16 грудня 2020, 15:08
Поділіться публікацією:


Розвиток малюка в перший рік життя

Фото: wallbox

Наприкінці першого місяця життя слід підвісити над ліжечком яскраву кульку або брязкальце на рівні грудей дитини на висоті 50-60 сантиметрів. Час від часу іграшку треба приводити в рух, щоб привернути до неї увагу дитини.

З 2,5 — 3 місяців, крім високо підвішеної іграшки, призначеної для розглядання, потрібно підвісити брязкальце нижче, на такій висоті, щоб дитина, виробляючи хаотичні рухи руками, наштовхувався б на цю іграшку. Це важливо для розвитку надалі навички довільного хапання. До 5 місяців діти зазвичай опановують навичку довільного хапання, беруть іграшку з рук дорослого, а близько до 6 місяців можуть взяти іграшку, що лежить поруч, тому підвішувати її вже не потрібно.

Важливо! Ні в якому разі не слід садити дітей, які ще не навчилися сідати самостійно. Хребет дитини, що не вміє самостійно сідати, не готовий до цієї пози. Крім того, створюється звичка проводити багато часу в сидячій позі, що заважає розвитку рухів і затримує оволодіння ходьбою. Розвитку рухових навичок, а також зміцненню організму сприяє масаж і гімнастика, які батьки можуть проводити самі, ознайомившись з правильними прийомами їх виконання.

Висаджування на горщик. Коли дитина навчиться самостійно сідати, а це буває зазвичай в 8-9 місяців, пора починати висаджувати її на горщик. Раніше такого віку робити цього не слід. Спочатку малюк привчається контролювати позиви до випорожнення кишечника, пізніше до сечовипускання. Більш-менш регулярно проситися діти починають ближче до півтора року. Але і після цього можливі ще "зриви", які у здорових дітей, як правило, самі собою проходять.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини