Головна Новини Дозвілля діти Родини з новонародженими дітьми не можуть отримати від держави «Пакунок малюка»
commentss НОВИНИ Всі новини

Родини з новонародженими дітьми не можуть отримати від держави «Пакунок малюка»

Батькам пропонують грошову компенсацію, яка не покриває й половини вартості речей в соціальній допомозі

16 березня 2023, 12:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Підприємець Олександр Соколовський стверджує, що Міністерство Соцполітики близько трьох місяців блокує торги на закупівлю "Пакунку малюка", як одноразову допомогу для сімей з новонародженими дітьми. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання НВ.

Родини з новонародженими дітьми не можуть отримати від держави «Пакунок малюка»

Пакунок малюка. Фото з відкритих джерел

З 2018 року український уряд ввів одноразову соціальну допомогу "Пакунок малюка", до якої входили потрібні на першій період речі для дитини: пелюшки, одяг, іграшки, памперси, засоби гігієни та інше. Батьки можуть зробити вибір, взяти "Пакунок малюка", або ж отримати одноразову грошову компенсацію у розмірі 6800 грн.

Як повідомляє підприємець Олександр Соколовський, останні три місяці Міністерство соціальної політики не провели тендери на закупівлю необхідних товарів для "Пакунка малюка". Таким чином замість вибору обрати "Пакунок малюка" батьки повинні погоджуватись на грошову компенсацію. Проте, Соколовський наголошує, що мінімальна ціна товарів у "Пакунку малюка", якщо їх купувати самостійно становить близько 15-20 тис. грн.

"Ціна закупівлі "Пакунку малюка" — 6800 грн, але щоб купити такий набір всього необхідного в інтернет-магазинах або на ринках доведеться витратити від 15 до 20 тисяч гривень", — повідомляє Олександр Соколовський.

Дані ЮНІСЕФ свідчать, що 80-90% батьків при виборі надали б перевагу саме "Пакунку малюка", а не грошовій компенсації. Соколовський переконаний, що в Україні під час війни народжуваність різко впала і в цей момент потрібна посилена підтримка для батьків. Окрім того, більшість продукції для дитячої допомоги виготовляється в Україні, що дозволить збільшити кількість робочих місць на 2 тис.

Оскільки державні торги ще не відбулись, очікується, що наступні нові "Пакунки малюка" будуть створені не раніше ніж у другому півріччі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "Китайський Франкенштейн", який здійснював генні експерименти над дітьми знову почне роботу.

Також "Коментарі" писали про наймолодшу маму у світі: Їй було лише п’ять років, коли вона народила.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини