Головна Новини Дозвілля діти Психологи розповіли, як правильно говорити з дитиною про секс
commentss НОВИНИ Всі новини

Психологи розповіли, як правильно говорити з дитиною про секс

Ваша дитина піддається безлічі думок, ідей і помилок від інших дітей - швидше за все, вона повірить усім «фактам», які чує від своїх друзів, якими б обурливими вони не були

20 січня 2021, 11:11
Поділіться публікацією:

Робіть все можливе, щоб говорити спокійно, поважати цікавість своєї дитини, не проявляючи при цьому судження. Якщо ви уникаєте таких розмов, ваша дитина не дізнається вашу думку про секс і буде формувати свою власну, виходячи з інформації, отриманої від друзів і засобів масової інформації.

Психологи розповіли, як правильно говорити з дитиною про секс

Розмова з дитиною. Фото: alev.biz

Спробуйте відповісти на питання м'яким спокійним тоном, якими б незвичайними або бентежними вони не були. Якщо розмова про секс є для вас складною, спробуйте заздалегідь відрепетирувати свої відповіді, самостійно або в парі з чоловіком.

Будьте простіше. Відповіді на питання про зачаття і народження можуть бути трохи більш докладними для школярів, але вам поки не потрібно детально розповідати про статевий акт. У розмові з дитиною дуже важливо використовувати правильні назви частин тіла — "пеніс" і "піхву".

Заохочуйте інтерес дитини. Незалежно від того, яке питання поставить ваша дитина, намагайтеся не ахати: "Звідки у тебе такі думки? Ми не говоримо про такі речі!", і не переводите розмову в інше русло. В такому випадку ваша дитина отримає повідомлення про те, що її абсолютно нормальні питання є табу, і погано навіть думати на тему сексу. Дитина повинна знати, що ви любите слухати і говорити із нею, адже вона постійно формує картину реальності у своїй свідомості — і вона не завжди точна. Ви повинні бути поруч, щоб надати дитині правду і заспокоїти будь-які турботи. Тому дайте відповідь на будь-яке питання і похваліть: "Яке хороше питання, запитай мене ще, коли захочеш". Якщо ви не знаєте відповіді, скажіть чесно: "Я не впевнена, але давай подивимося, як це відбувається".

Використовуйте сцени сімейного життя в кіно або на телебаченні, щоб поговорити про взаємини між чоловіком і жінкою і про сексуальність. Книги також надають прекрасні можливості для розмов про секс і народження дітей.

Раніше "Коментарі" писали, як говорити з дитиною про бідність і бездомність. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення


Новини