Головна Новини Дозвілля діти Психолог назвав 6 фраз, які ніколи не можна говорити дитині
commentss НОВИНИ Всі новини

Психолог назвав 6 фраз, які ніколи не можна говорити дитині

Дитячий психолог пояснює прихований сенс найпопулярніших фраз, які говорять всі батьки своїм дітям

3 лютого 2021, 15:12 comments1417
Поділіться публікацією:

Виключення цих слів з вашого лексикону допоможе дитині зміцнити віру в себе і забезпечить йому щасливе майбутнє.

Психолог назвав 6 фраз, які ніколи не можна говорити дитині

Щаслива дитина. Фото: ru.best-wallpaper.net

"Я піду, а ти залишишся!"

"Такі слова з вуст мами — в справжнісінькому сенсі є потрясінням для малюка, — каже дитячий і сімейний психолог Анастасія Бірюкова, — в цей момент дитина, слухаючи вас, відчуває паніку, занепокоєння і страх. Напевно, жодна мама в усвідомленому стані ніколи не буде загрожувати своєму малюкові".

В першу чергу заспокойте себе, а потім домовтеся з дитиною про те, куди і як ви підете далі, або у що будете одягатися, що будете робити і т.д., але ніколи не погрожуйте малюкові!

"Я працюю заради тебе!"

Дана фраза має два формулювання:

·          "Я працюю заради тебе, щоб у тебе все було!

·          "Собі не куплю — все заради тебе!"

Пам'ятайте, що такі жертви ніколи не будуть оцінені вашою дитиною. Перше, що подумає ваша дитина: "Не треба". Якщо ви хочете пояснити малюкові, чому і навіщо працюєте, спробуйте сказати: "Я працюю, тому що мені це подобається. Ти ж хочеш, щоб твоя мама була щасливою?"

"Ти поганий!"

"Діти сприймають слова, сказані батьками, буквально, — каже Анастасія, — ви можете не вкласти у цю фразу ніякого злого умислу, але дитина подумає, що з нею щось не так".

У свідомості малюка, коли він чує подібну фразу, відбувається наступне — всі нормальні, а я не такий як усі, я не гідний любові і не заслуговую уваги, і весь цей світ не для мене.

"Ти не такий, як ...!"

Ця фраза — порівняння, коли ми своїх дітей і їх успіхи порівнюємо з кимось, наприклад: "Вася краще тебе вчиться з математики". У цей момент ваш син або дочка ніяк не планує стати краще Васі, а зовсім навпаки — дитина думає: "Якщо навіть батьки мене у зв'язку з цим не люблять, тоді я і зовсім перестану вчити цю математику!" Любіть своїх дітей такими, якими вони є — завдяки вашій любові і вірі в них вони будуть розвивати свої здібності і вдосконалюватися!

"Зроби це, куплю те"

Дана фраза — мотивація для дитини. Існує два види мотивації — коротка: "Ти щось робиш, і я за це тобі щось купую" і внутрішня мотивація, коли людина мотивує себе сама: "Я роблю це, тому що мені це подобається". Не привчайте свою дитину до короткого повідка, тому що вам доведеться робити це все життя, підганяючи дитину, мотивуючи її до конкретних дій і обіцяючи винагороду. Пам'ятайте, що ті діти, які вміють мотивувати себе самі зсередини, стають реалізованими та успішними людьми.

"Ти втомився?"

Запитайте себе, від чого повинен втомитися ваш малюк — від життя? від гри? від забав? від того, що він бігає?

Раніше "Коментарі" писали про те, що дитячий психолог дав відповіді на найпопулярніші питання про смерть, які ставлять діти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Say the Right Thing: 8 Go-To Phrases to Raise Happy Kids
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини