Головна Новини Дозвілля діти Привчаємо дітей до прибирання: секретні прийоми батьків
commentss НОВИНИ Всі новини

Привчаємо дітей до прибирання: секретні прийоми батьків

Кілька способів зробити домашнє прибирання веселою та легкою справою для дітей

4 лютого 2021, 15:15
Поділіться публікацією:

На перший погляд, постійно тримати будинок у чистоті, а речі акуратно складеними, коли у вас маленькі діти, може здатися складним, але це реально! Секрет у тому, щоб зробити дітей частиною рішення, а не проблемою.

Привчаємо дітей до прибирання: секретні прийоми батьків

Мама та дочка. Фото: pinterest.com

"Прибирати свій будинок, у той час, як ваші діти ростуть, — це як прибирати сніг лопатою під безперервним снігопадом", - сказала одного разу комедійна актриса Філліс Діллер.

Починайте з дитинства

Малюки люблять допомагати і часто відчувають гордість за свої досягнення. Залучаючи дітей до прибирання з самого маленького віку, вони швидко звикають до того, що стали важливою частиною створення домашнього затишку, і пізніше прибирання буде проходити гладко і акуратно. Знайдіть посильні завдання для свого 2-3 річного малюка, наприклад, скласти іграшки на місця.

Майте реалістичні очікування

Малюки поки можуть не мати достатньої координації або спритності, щоб акуратно застеляти своє ліжко щоранку, тому його перші спроби можуть виглядати недостатньо ідеально. Пишаєтеся зусиллями своєї дитини і не чекайте досконалості.

Будьте конкретною

"Дитина в 3 роки може слідувати інструкціям, які вимагають кілька кроків, а в 4 роки, як правило, прагне догодити вам хорошою реакцією на прохання. У цьому віці діти вже добре розуміють напрямки — право, ліво, вперед і назад", — каже дитячий психолог Анастасія Бірюкова.

Грайте в кольори

Ігрова кімната повністю розгромлена, але діти не поспішають починати прибирання? Назвіть колір і попросіть малят зібрати всі іграшки і предмети цього кольору, розставивши їх на місця. Потім назвіть наступний колір і так далі, поки кімната не буде повністю прибрана.

Список справ

Ви пишете своєму чоловікові список покупок і справ, коли їдете? Чому б не скласти список для вашого сина чи дочки? Коли ваша дитина вже навчилася читати, і ви хочете, щоб вона зробила більше, ніж одну справу, складіть для неї список із реалістичним числом завдань для її віку, вкажіть тимчасові рамки (терміни) в які необхідно вкластися.

Не переробляйте їх роботу

Це посилає дітям повідомлення, що їх робота недостатньо хороша. Якщо ви переробляєте за дітьми (або робите роботу за них), вони швидко засвоять, що не в змозі виконати завдання належним чином самостійно, і в майбутньому будуть залежати від вас.

Раніше "Коментарі" писали, як знайти спільну мову зі своїми дітьми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини