Головна Новини Дозвілля діти Плач і коліки: що вам потрібно знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Плач і коліки: що вам потрібно знати

Плач - це природний спосіб вашої дитини спілкуватися з вами, але ви можете зменшити непотрібні сльози

5 січня 2021, 16:18
Поділіться публікацією:


Плач і коліки: що вам потрібно знати

Фото: journal.tinkoff

Більшість новонароджених метушаться і кричать протягом приблизно півтори години кожен день — зазвичай це відбувається, тому що вони втомилися, голодні, або через надмірну стимуляцію. З усім тим деякі діти плачуть протягом більше ніж три годин на день, і їх набагато важче заспокоїти. Стійкий плач часто називають плачем через кольки. Кольки, як правило, починаються, коли дитина досягає віку 2-3 тижнів і досягають свого піку близько 6 тижнів. Ви зможете помітити значне поліпшення на 2 місяці, а повністю колька проходить в 3 — 4 місяці.

Гладкий перехід

Слово колька має давньогрецьке походження, і означає "кишкову хворобу". Протягом тисяч років люди думали, що діти плакали, бо відчувають біль у кишечнику. Звичайно, немовлята можуть мати кишкові відчуття, але є кілька способів, які підтверджують, що цей тип плачу не виникає від болю. Наприклад, вихід на прогулянку, поїздка в автомобілі або звук працюючого фену в якості білого шуму здатні заспокоїти багато дітей, хоча і не знижує їх больові відчуття.

Багато фахівців вважають, що повинно пройти три місяці з моменту народження дитини, перш ніж малюк дійсно буде готовий взаємодіяти з навколишнім світом — так званий "четвертий триместр". Ось чому кращий спосіб заспокоїти дитину, що плаче — це відтворити відчуття, до яких малюк звик в утробі матері. Усередині матки відбувається постійний рух, а звуки в режимі нон-стоп там голосніше, ніж шум пилососа. Ваша дитина весь час чула шум, що доносився зовні, голоси людей, музику і т.д., так і звуки усередині — ваше серцебиття. Але коли ви приносите дитину додому і вкладаєте у ліжечко в тихій кімнаті, ви кажете: "Тихіше, розбудиш маля!" — така обстановка є сенсорно-позбавленою для дитини, яка звикла до середовища, багатого відчуттями, вібрацією і звуками.

Заспокійливий рефлекс

Коли ви імітуйте той досвід, який ваша дитина мала в утробі матері — це викликає заспокійливий рефлекс, який здатний заспокоїти плач. До таких методів відноситься сповивання, викладання малюка на животик, або на плече (для заспокоєння, але не для сну), хитання, соска та ін.

Коли необхідно отримати медичну допомогу

Іноді малюк, який плаче протягом трьох і більше годин на день, дійсно має якусь медичну проблему. Він може мати харчову алергію, кислотний рефлюкс або грижу. Зверніть увагу, якщо ваша дитина поводиться нормально, але в один прекрасний день починає кричати та поводиться дивно. Якщо це станеться, вам слід звернутися до свого лікаря.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини