Головна Новини Дозвілля діти Ознаки жорстокого поводження з дітьми
commentss НОВИНИ Всі новини

Ознаки жорстокого поводження з дітьми

Якщо ваша дитина проводить якийсь час далеко від вас - з нянею, з близьким другом, родичем або в дитячому садку - природно, що ви турбуєтеся про її безпеку. І ви, ймовірно, задавалися питанням - чи зможете ви зрозуміти, якщо з вашим малюком погано поводилися?

11 грудня 2020, 10:03
Поділіться публікацією:


Ознаки жорстокого поводження з дітьми

Фото: duma.gov

Деякі батьки ігнорують ознаки жорстокого поводження, тому що не хочуть прямо дивитися на проблему, яка відбувається. Більшість осіб, що зловживають насильством, є членами сім'ї, що ускладнює ситуацію.

Що ви можете зробити?

Уважно стежте за фізичними ознаками жорстокості та поведінкою малюка. Деякі батьки виявляють такі ознаки жорстокого поводження з дитиною, як внутрішня кровотеча і травми, тільки тоді, коли відводять свою дитину до лікаря, тому що малюк не перестає плакати або стає надмірно метушливим. Емоційне насильство (наприклад, загрози або постійна критика) ще важче виявити.

Дитина, що піддалася насильству, може:

- плакати та починати сильно опиратися, коли прийшов час піти в дитячий садок або до няні, або здаватися переляканою поруч з вихователем або іншим дорослим;

- приходити додому з незрозумілими синцями, саднами, опіками, зламаними кістками, підбитими очима, порізами, слідами укусу або іншими травмами. Повторні травми будь-якого типу є попереджуючим знаком.

- відображати поведінкові проблеми або зміни, наприклад, уникати дотиків батьків або ставати надмірно дратівливою.

- стати менш балакучою або припинити спілкування майже повністю, а також почати проявляти такі ознаки розладу мови, як заїкання;

- скаржиться на головні болі або болі в животі, які не мають медичних причин.

- у дитини з'явилися нічні кошмари, переривчастий і неспокійний сон. Дитина також може поводитися так, немов чекає чогось поганого.

- поводиться приховано, хоче перебувати на самоті більшу частину часу.

Однак майте на увазі, що більшість дітей, які зазнали сексуального насильства, не мають ніяких фізичних ознак або скарг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини