Головна Новини Дозвілля діти Наскільки телевізор шкідливий для дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Наскільки телевізор шкідливий для дітей

Читайте далі, щоб дізнатися, як правильно виховати в дитині відчуття міри щодо телевізора, і яка вона - міра

12 листопада 2020, 15:01
Поділіться публікацією:


Наскільки телевізор шкідливий для дітей

Фото: spimalysh

Не очікуйте, що ваша дитина вчиться під час перегляду телевізора

Дослідники сходяться на думці, що для дітей до 2 років телебачення не має освітньої цінності. Мозок новонародженого зростає втричі від народження до двох років, але зростання мозку відбувається тільки в тісній зв'язці з зовнішніми збудниками — тобто в контексті реального досвіду.

Не годуйте своїх дітей перед телевізором

Дитяче ожиріння — гостра тема сьогоднішнього часу і немає ніяких сумнівів в тому, що телебачення має до цього відношення. Батьки, пам'ятайте — перегляд телевізора під час їжі не дає можливості дитині реагувати на сигнали шлунка про те, що він вже повний — це в результаті призводить до переїдання і проблем з вагою в майбутньому.


Не дивіться рекламу


Дослідження показують, що рекламні ролики під час дитячих програм зазвичай призначені для продуктів, які батьки не купують дітям занадто часто, наприклад, солодощі. Дослідження також показують, що діти схильні просити продукти, які вони бачать в рекламі у своїх батьків. Рекламний блок також може ускладнити розуміння дітьми історії, яку вони дивляться по телевізору. Це відбувається тому, що частина мозку, яка зберігає короткочасну інформацію, недостатньо розвинена.


Дивіться телевізор з дітьми

Дивіться телевізор разом зі своїм малюком — так ви зможете внести в це заняття й освітній момент, пізніше задавши дитині ряд питань про те, що вона бачила і засвоїла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини