Головна Новини Дозвілля діти 10 секретів турботливого батька
commentss НОВИНИ Всі новини

10 секретів турботливого батька

Сімейний психолог розповіла про 10 способів, які допоможуть вам набути впевненості і стати чудовим батьком

23 лютого 2021, 12:03
Поділіться публікацією:

Побоюєтеся, що не зможете впоратися з батьківством?

10 секретів турботливого батька

Сімʼя. Фото: psychologies.today

Не турбуйтеся про те, щоб бути кращим

Хороший батько — не тільки уважний співрозмовник під час лялькового чаювання. Хороший тато починається з гарного чоловіка. Пам'ятайте, що є одна річ, якої потребує ваша дитина — це стабільна, любляча атмосфера. Працюйте над тим, що зробить ваш шлюб міцним.

Постарайтеся прожити нормальне життя до появи дитини

Через пару тижнів після пологів починайте повертатися до нормального життя, наскільки це можливо. Пам'ятайте, подорожі даються маленьким дітям на подив легко. Візьміть дитину на сніданок в кафе, на екскурсії, шопінг — ведіть той же спосіб життя, що і до появи малюка.

Дайте матусі трохи часу для себе

Догляньте за дитиною деякий час, коли ваша дружина йде провідати свою маму, в торговий центр або збирається подивитися кіно зі своїми друзями. Вона потребує цього навіть більше, ніж сама вважає. Також це чудовий шанс побути удвох з новонародженим.

Встати з мамою для нічних годувань

Коли малюк почав плакати для їжі о другій годині ночі, дружина повинна встати, тому, що годує грудьми, але і ви вставайте разом із нею. Просто посидьте поруч і підтримайте компанію, поділіться історіями про часи, коли ви тільки почали зустрічатися.

Будьте ласкаві з дитиною, особливо коли вона стає старшою

"Діти дійсно розуміють люблячий дотик, — каже дитячий психолог Анастасія Бірюкова, — обіймаючи їх, притискаючи і цілуючи, ви змушуєте їх відчувати себе коханими".

Дитина, яка знає, що її люблять — це щаслива дитина, яка завжди біжить і стрибає у ваші обійми, коли бачить вас.

Ставтеся до вашої дитини так, як хотіли б, щоб ваш тато ставився до вас, коли ви були дитиною

Ніколи не зловживайте вашою дитиною

Те ж саме відноситься і до вашої дружини. Не існує такої причини, щоб вдарити жінку або лаяти дитину. Зробіть собі за мету дати маляті стільки любові і похвали, щоб сформувати її високу самооцінку.

Насолоджуйтесь — діти ростуть дуже швидко

Візьміть тайм-аут на роботі, щоб бути з ними довше. Не забудьте забрати дитину зі школи, провести із нею вихідний день у парку атракціонів. Повірте, в старості ви ніколи не скажете: "Хотів би я провести більше часу в офісі", ви скажете: "Я хотів би я провести більше часу з моїм сином".

Дізнайтеся, що найбільше хочуть діти від свого батька

Їх не хвилює, яку роботу ви маєте, або скільки нагород ви зібрали у вашій галузі, або який у вас науковий ступінь. Те, що вони хочуть найбільше — ваш час. Вони хочуть бути з вами. Вони хочуть вашу увагу, ваше вухо, вашу думку. Ви — герой своєї дитини.

Раніше "Коментарі" писали, що експерти розповіли про прості кроки, як знайти баланс між роботою і будинком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини