Головна Новини Дозвілля діти 5 важливих причин, щоб готувати разом із дітьми
commentss НОВИНИ Всі новини

5 важливих причин, щоб готувати разом із дітьми

Дітям необхідний постійний радісний досвід, пов'язаний із їжею, щоб подолати тривогу, пов'язану зі спробами спробувати незнайомий продукт або нове блюдо. Спільне приготування їжі зі своїми дітьми з часом допоможе вибудувати цю впевненість і забезпечити багатий сенсорний досвід.

22 листопада 2020, 11:40
Поділіться публікацією:


5 важливих причин, щоб готувати разом із дітьми

Фото: goodfon

П'ять способів, які допоможуть вам насолоджуватися кулінарією разом із дітьми:

Задіюйте інші органи чуття для знайомства з їжею. Для багатьох дітей дегустація незнайомої їжі стає лякаючою ситуацією. Ви можете допомогти своїй дитині досліджувати продукти під час приготування їжі, використовуючи інші органи чуттів, крім смаку, — це допомагає створити позитивні асоціації, пов'язані з їжею. Замісити тісто, помити овочі та розірвати листя салату — все це включає в себе роботу з текстурою продуктів.

Використовуйте кулінарію в навчальних цілях. Існує дуже багато уроків, які можна викладати під час приготування їжі, наприклад, такі математичні поняття, як підрахунок, вимір і розподіл. Під час приготування їжі з дитиною вивчайте новий "кулінарний лексикон", описуючи, як їжа виглядає і пахне, який продукт на дотик і на смак. Дотримання рецепту від початку до кінця допомагає дитині створити навички планування та завершення окремих завдань.

Зробіть приготування їжі частиною вашої родинної культури. Підготовка страв для сімейного столу — можливість передати дочці свою культурну спадщину у вигляді бабусиних рецептів. Спільна кулінарія також є відмінним способом дати дитині приклад правильної і здорової культури харчування.

Забезпечте безпеку під час приготування їжі. Навчіть дітей важливості дотримуватися правил безпеки під час приготування їжі, показуючи їм, як необхідно тримати кухонні інструменти, як використовувати духові рукавиці, як безпечно включати і вимикати кухонні прилади. Завжди контролюйте свою дитину в процесі приготування страв.

Попросіть допомоги. Діти відчувають себе більш залученими в процес прийому їжі, коли їх просять взяти участь в її приготуванні. Дозвольте дочці або сину скласти список покупок і допомагати вам шукати необхідні продукти на полицях в супермаркеті або на базарі. Якщо ви дозволите дитині бути "відповідальним" за такі деталі, як установка таймера або зважування інгредієнтів для пирога, це допоможе йому відчути себе важливою частиною великого механізму під назвою "Сім'я"!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини