Головна Новини Дозвілля діти 5 способів знайти спільну мову зі своїми дітьми
commentss НОВИНИ Всі новини

5 способів знайти спільну мову зі своїми дітьми

У якийсь момент усі батьки переживають, що недостатньо сильно пов'язані зі своїми дітьми, але дотримуючись порад психолога, ви досягнете великих успіхів на шляху до своєї мети

4 лютого 2021, 10:16
Поділіться публікацією:

Найпростіший спосіб зв'язатися зі своєю дитиною — поговорити із нею. Розкажіть дитині про свій день і запитайте про те, як пройшов її. Для людей важливо відчувати, що людина, з якою вони розмовляють, уважно слухає і розуміє те, що вони говорять. Ваші питання покажуть дитині, що ви слухаєте її та хочете дізнатися більше.

5 способів знайти спільну мову зі своїми дітьми

Мама та дочка. Фото: aperepelitsa.com.ua

Проявіть інтерес до хобі вашої дитини

Іноді просто розмови не працюють з усіма дітьми. Можливо, ваша дитина вибудувала свій захист занадто високо, щоб зрозуміти, що ви просто хочете їй допомогти. В цьому випадку розгляньте можливість зробити щось разом. Можливо, вашій доньці потрібна допомога з художнім проектом, над яким вона працює для школи? Постарайтеся щиро проявити інтерес до хобі своєї дитини.

Запросіть дитину до свого світу

Якщо ви не можете знайти спільну мову в тому, що подобається робити дитині, можливо, вам варто пошукати варіанти з того, що подобається вам. Діти нерідко забувають, що їхні батьки теж вміють веселитися. Візьміть дитину на зйомки вашого улюбленого шоу або відвідайте разом спортивний захід.

Знайдіть нове хобі

Ви можете виявити, що у вас просто немає спільних інтересів з вашою дитиною. Нічого страшного — в цьому випадку ви можете поговорити з нею про те, щоб знайти нове заняття для вас двох (або трьох).

Не опускайте руки

Вам може здатися, що незалежно від того, що ви намагаєтеся зробити, дитина продовжує "випускати колючки" і відчувати себе такою ж далекою. Не здавайтесь! Діти чудово розуміють, що ви намагаєтеся зробити, і рано чи пізно оцінять це.

Ідеї для зв'язку з дитиною у віці 2-4 років

Вихідні створені для млинців! Створіть сімейний ритуал, залучаючи до процесу готування свою дитину.

Заняття спортом. Адаптуйте свій улюблений вид спорту, щоб ви могли займатися разом з дитиною.

Вибирайте разом нові книги. Виховуйте любов до читання, плануючи регулярну "книжкову" поїздку по магазинах.

Грайте під час прийняття ванни.

Раніше "Коментарі" писали, чи дійсно клітковина так важлива для дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини