Головна Новини Дозвілля діти 5 способів заохотити сором'язливу дитину говорити
commentss НОВИНИ Всі новини

5 способів заохотити сором'язливу дитину говорити

Зацікавлені батьки можуть допомогти сором'язливій дитині навчитися відчувати себе більш комфортно і зручно в соціальних ситуаціях. Навіть в складних умовах ваша дитина може практикувати свої соціальні навички і навчитися орієнтуватися у великому світі легше. Ці поради експертів допоможуть вам знайти правильний вихід з ситуації, що склалася.

7 січня 2021, 18:45
Поділіться публікацією:

Немає нічого поганого в тому, щоб бути трохи стриманішим за інших. Але якщо почуття сором'язливості заважає дитині насолоджуватися новим досвідом і робити те, що йому дійсно подобається, це може стати проблемою.

5 способів заохотити сором'язливу дитину говорити

Сором'язлива дитина. Фото: it-will-help.com

Змінити мову

Говорячи: "на жаль, він сором'язливий" іншому дорослому, який намагається безуспішно привернути увагу малюка, ви даєте дитині зрозуміти, що сприймаєте її спокій як негативне явище. Краще скажіть: "він зараз почуває себе більш спокійно" — це буде означати, що ви визнаєте і розумієте, як ваша дитина відчуває себе в цей момент, і даєте малюку посил, що він не завжди може відчувати себе таким чином.

Відкритий діалог

Поговоріть з дитиною після того, як ситуація, яка змусила її сильно зніяковіти і мовчати, завершилася. Подібні розмови можуть допомогти вам краще зрозуміти поведінку дитини. Потім ви можете запропонувати деякі варіанти, які допоможуть дитині в наступний раз. Якщо вона ухиляється говорити "привіт", наприклад, ви можете запропонувати їй посміхнутися у відповідь або кивнути головою.

Практика спілкування

Стратегія номер один для дітей — це практика. Експерти стверджують, що плавне занурення сором'язливої дитини в соціальні ситуації дозволить їй поступово почати відчувати себе комфортно і, в кінцевому рахунку, отримувати задоволення від спілкування і гри з іншими дітьми. Почніть з малого — спробуйте подружитися з одним-двома дітьми на добре знайомому дитині дитячому майданчику.

План на майбутнє

Якщо ви збираєтеся на день народження друга, опрацюйте деякі стратегії спілкування з дитиною заздалегідь. Скажіть, що в гостях потрібно з усіма привітатися, а імениннику сказати: "З днем народження!". Опрацюйте подібний діалог з дитиною в ролях, поки малюк не почне впевнено і природно говорити потрібні репліки. Постарайтеся не приходити на захід останніми, де дитина буде змушена відразу потрапити в гучну і переповнену атмосферу з великою кількістю людей. Приходьте раніше, так щоб інші люди були змушені підходити і вітатися (знайомитися) з вашою дитиною, і вона зможе поступово акліматизуватися до них.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, як правильно мотивувати дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини