Головна Новини Дозвілля діти 7 способів виправити погану поведінку
commentss НОВИНИ Всі новини

7 способів виправити погану поведінку

План полягає в тому, щоб покласти край ниттю дітей, ударам, істерикам і суперництву між дітьми в сім'ї. Але спочатку ви повинні змінити свої дії

30 грудня 2020, 15:18
Поділіться публікацією:


7 способів виправити погану поведінку

Фото: golikov.info

Ні для кого не секрет, що відносини "брат-сестра" іноді дуже далекі від досконалості. Причиною цьому може бути утворене між дітьми суперництво, статеві та вікові відмінності, їх різний характер.

Оголосіть своїм дітям, що з цього моменту, якщо вони почнуть нити і сперечатися, ви будете прикидатися, що  не бачите і не чуєте їх. Ви будете здивовані, наскільки швидко дитячі капризи втрачають свою привабливість, коли мама не визнає їх.

Не варто їх змушувати робити що-небудь одне для одного — діти повинні самостійно проявляти ініціативу. Наприклад, якщо один з дітей постраждав, не потрібно відразу поспішати на допомогу — дайте трохи часу другій дитині, щоб вона постаралася заспокоїти братика або сестричку. Дуже важливо нагадувати дітям, що вони можуть допомагати один одному, роблячи щось разом.

Постійно нагадуйте своїм дітям про позитивні речі і ситуації, які відбулися за останній час, про те, як хлопці піклуються один про одного, як сестра розсмішила брата, допомогла йому одягнутися, і т.д. Слід обов'язково підкреслити, що вони роблять це тому, що люблять один одного.

Хваліть вашу старшу дитину рівно стільки, скільки ви хвалите молодшу. Раніше вона була вашою єдиною дитиною, яка отримувала усю вашу увагу, перш ніж народився молодший братик або сестричка. Це може зробити її вразливою і тако, яка особливо потребує вашої уваги.

Не секрет, що ваша здатність обробляти пориви своїх дітей залежить від вашого настрою. Ви повинні бути послідовною, щоб ваші очікування були ясними і чіткими, тому вчіться уникати власних поривів.

Нагадайте старшій дитині, що її вік дарує їй безліч переваг. Навчіть її, як можна врегулювати конфліктні ситуації самостійно, без залучення дорослих, і незабаром вона зрозуміє, що їй під силу багато чого з того, що ще не вміє молодший брат або сестра.

Організуйте спільне вечірнє дозвілля. Зменшіть кількість годин, які діти проводять перед екраном телевізора, за грою в телефоні і на планшеті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини