Головна Новини Дозвілля діти 6 секретів візиту до педіатра
commentss НОВИНИ Всі новини

6 секретів візиту до педіатра

Обговорюючи питання стосовно здоров'я вашої дитини з педіатром, вам не потрібно бути експертом в галузі охорони здоров'я. Для цього є лікар. Але вам, як батькам, необхідно грати активну допоміжну роль

16 листопада 2020, 10:44
Поділіться публікацією:


6 секретів візиту до педіатра

Фото: krasrab

Діти, чиї батьки мають низький навик медичної грамотності, піддаються більшому ризику госпіталізацій і спалахів хронічних захворювань, таких як астма або діабет, меншій кількості щеплень, а також побічних реакцій на лікарські препарати.

Ключові деталі

Коли на консультацію у вас є всього 7-10 хвилин в кабінеті лікаря, легко забути все те, що ви збиралися сказати або запитати. Тому до візиту до лікаря запишіть інформацію в блокнот, і візьміть його з собою на прийом. Обов'язково повідомте лікаря, коли почалися симптоми захворювання у малюка, як вони впливають на його фізично і емоційно, є симптоми постійними або періодичними, коли і чому вони погіршуються і інші важливі моменти.

Переконайтеся, що ви розумієте мову свого лікаря

Якщо ви не розумієте термін, який використовує ваш лікар, попросіть роз'яснень. Перед тим, як піти з кабінету педіатра, повторіть основні моменти, щоб переконатися, що ви правильно зрозуміли призначення лікаря.

Записуйте призначення

Коли ви відчуваєте сильне занепокоєння за здоров'я своєї дитини, вам може бути важко згадати, що лікар говорив вам на прийомі. Але якщо ви запишете його призначення і рекомендації, або навіть запишете розмову на диктофон в телефоні, (це законно з дозволу лікаря) — то будете мати детальну інформацію. 

Інші авторитетні ресурси

Щоб допомогти вам краще розібратися в стані здоров'я вашої дитини, дізнатися про симптоми і причини тієї чи іншої хвороби, попросіть лікаря направити вас до надійних веб-сайтів і книг.

Перевірте приписані дитині ліки

Переконайтеся, що ви розумієте, як саме потрібно давати той чи інший препарат дитині, і чому дорівнює правильне дозування ліків.

Не соромтеся шукати другу (або третю) думку

Для правильної оцінки і постановки діагнозу, ви можете проконсультувати свого малюка у кількох лікарів в різних клініках (приватних і державних).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини