Головна Новини Дозвілля діти 5 реальних проблем, які хвилюють дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

5 реальних проблем, які хвилюють дітей

Реальні життєві проблеми, які можуть займати уми дітей у віці від 4 до 6 років.

22 грудня 2020, 13:01
Поділіться публікацією:


5 реальних проблем, які хвилюють дітей

Фото: tolkido

З дорослої точки зору життя маленької дитини може виглядати як чисте блаженство. Але насправді сьогоднішні діти живуть з великою кількістю великих проблем, які в залежності від обставин викликають у них страх і занепокоєння.

Залякування

Діти, над якими знущаються, можуть говорити про знущання, але вони також можуть прийти додому з плачем і нічого не пояснювати. Різні діти реагують по-різному. Як мати, переконайтеся, що ваша дитина знаходиться в безпеці. Поговоріть з представниками школи, наприклад, з класним керівником або шкільним консультантом. Найкращий захист, який можуть запропонувати батьки — сприяти впевненості та незалежності своєї дитини і бути готовими вжити заходів, коли це необхідно. Обговоріть і практикуйте безпечні і конструктивні шляхи, як ваша дитина може реагувати на образи.

Домашнє насильство

Переважна більшість дітей живуть в сім'ях, де є жорстокі розбіжності, але зловживання не повинні бути фізичними. Навіть діти, які не бачать насильство, є уразливими — емоційні та словесні образи за закритими дверима можуть викликати стрес, тому, що діти молодшого віку відчувають і засвоюють його.

Розлучення батьків

Для дітей будь-якого віку поділ або розлучення батьків є однією з основних втрат. Найстрашніше в розлученні для дітей у віці до 6 років є невідомість, яка призводить до стресу, смутку і збиває з пантелику. Щоб послабити занепокоєння дитини під час розлучення, завірте її, що все буде добре. Уникайте звинувачень і критики в сторону вашого чоловіка перед своїми дітьми. Продовжуйте проводити час віч-на-віч з вашою дитиною — мета полягає в тому, щоб дати їй зрозуміти, що навіть якщо батьки не залишаються разом, вони досі люблять дитину. Тому не соромтеся часто говорити "Я тебе люблю".

Стихійні лиха

Урагани. Смерчі. Землетруси. Пожежі. Для дітей молодшого віку, які пережили ці або інші подібні стихійні лиха, життя може бути наповнене тривогою. Надмірний вплив освітлення стихійних лих у ЗМІ може посилити і подовжити тривогу, навіть для дітей, які не зазнали такі лиха особисто. Робіть все можливе, щоб приборкати свої власні тривоги — ваше занепокоєння буде передаватися дітям.

Зброя і насильство

Нехай ваша дитина знає, що вогнепальні перестрілки в громадських місцях (наприклад, школах, торгових центрах і кінотеатрах) все ще відносно рідкісні. Обговоріть конкретні кроки, які робить школа для забезпечення безпеки дітей. Переконайтеся, що ви контролюєте те, що ваші діти дивляться по телевізору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини