Головна Новини Дозвілля діти 5 отруйних для дітей речовин, які знаходяться у вашому будинку
commentss НОВИНИ Всі новини

5 отруйних для дітей речовин, які знаходяться у вашому будинку

Ви, мабуть, знаєте багато отруйних речовин, але деякі з них можуть вас здивувати. Дізнайтеся, як забезпечити безпеку дитини у власному будинку

2 грудня 2020, 15:15
Поділіться публікацією:


5 отруйних для дітей  речовин, які знаходяться у вашому будинку

Фото: rin.ru

Переконайтеся, що ці погрози не ховаються у вашому домі.

Ковпачки від упаковки миючих засобів

Минулого року 11 528 дітей у віці 5 років і молодше зазнали отруєння під час гри з ковпачками від пляшок миючих засобів. Якщо дитина оближе ковпачок, то наслідками можуть стати блювота, алергія, кашель, утруднення дихання.

Електронні сигарети та рідкий нікотин

Рідкий нікотин, який використовується в електронних сигаретних пристроях, настільки сконцентрований, що навіть невелика кількість (один ковток) може заподіяти шкоду малюкові. Якщо дитина ненавмисно ковтне рідкий нікотин, побічні ефекти можуть включати збільшення серцевого ритму, посмикування м'язів, блювання і потовиділення. Якщо рідина потрапить на шкіру, це може викликати відчуття печіння.

Ефірні  олії

Отруєння маслами може статися, якщо дитина випиває масло, або коли дорослий використовує занадто велику дозу або використовує масло недоречним способом (наприклад, використовує масло в нерозбавленому вигляді). Залежно від впливу ефірні олії можуть викликати висипання, блювання, біль у шлунку, утруднення дихання, сплутаність свідомості, м'язова слабкість, судоми. Використовуйте ефірні олії тільки за призначенням.

Ліки для тварин

Діти, граючи з домашнім улюбленцем, якого лікують за допомогою лікувального крему або лосьйону, можуть отруїтися, якщо ліки залишаться на руках, а потім руки потраплять у рот. Небезпека цих впливів залежить від ліків. Деякі з них мають мінімальний ризик, у той час, як інші можуть бути досить серйозними. Зберігайте ліки для домашніх тварин в місцях, де діти не можуть їх побачити або дістати.

Косметика і засоби особистої гігієни

Косметика і засоби особистої гігієни є одними з найбільш поширених причин отруєння серед дітей молодшого віку. Пам'ятайте, що продукти, які ми використовуємо для гігієни і зовнішнього вигляду, містять тонни хімічних речовин. Наприклад, якщо ваша дитина вдихає порошок пудри, це може викликати проблеми з диханням і пошкодження легенів, а лосьйон для обличчя може викликати діарею, нудоту і блювоту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини