Головна Новини Дозвілля діти 5 міфів про молочні зуби
commentss НОВИНИ Всі новини

5 міфів про молочні зуби

З таким великим досвідом догляду за своїми власними зубами, можна подумати, що догляд за крихітними зубками вашої дитини буде абсолютно нескладним. Проте в багатьох батьків виникає маса питань, коли у малюка з'являються перші зуби. Поради фахівців допоможуть вам розвіяти деякі поширені помилки

9 листопада 2020, 14:00
Поділіться публікацією:


5 міфів про молочні зуби

Фото: funart.pro

МІФ: Молочні зуби не так важливі, як постійні

ФАКТ: Так, первинні зуби вашої дитини носять тимчасовий характер і в кінцевому підсумку випадають. Але молочні зуби необхідні для прийому їжі, правильного харчування, будови обличчя, а також для забезпечення простору для дорослих зубів, щоб вони виросли належним чином. Малюк також потребуватиме зуби, щоб мати можливість вимовляти багато звуків.

МІФ: Ви повинні чистити зуби дитині один раз на день

ФАКТ: Навчіть свою дитину чистити зуби два рази на день — один раз після сніданку, а другий раз — перед сном. Якщо у дитини поки немає зубів, оберніть палець мокрим бинтом і акуратно протріть ясна — це видаляє наліт і допомагає малюкові пристосуватися до процесу чищення порожнини рота. Після появи перших зубів скористайтеся першою дитячою зубною щіткою.

МІФ: Діти не повинні використовувати фторові зубні пасти до 2-х років

ФАКТ: Зараз експерти радять використовувати фторові зубні пасти з самого дитинства. Фтор значно знижує ймовірність розпаду зубів. Але більшість однорічних дітей не можуть не ковтати зубну пасту під час чищення зубів, а великі обсяги пасти в організмі можуть призвести до флюорозу, що викликає дефекти емалі постійних зубів, роблячи їх більш уразливими до карієсу. Тому використовуйте під час чищення лише маленький мазок пасти.

МІФ: На молочних зубах не з'являється карієс

ФАКТ: Кожен раз, коли ваша дитина споживає те, що містить цукор або крохмаль, бактерії в роті виробляють кислоту, яка роз'їдає зубну емаль. Чим довше зуби вашої дитини знаходяться в контакті з їжею, тим більше збитків заподіюється зубам. З метою подальшого зниження ризику утворення каріозних порожнин, годуйте дитину поживними закусками (наприклад, фрукти і овочі) замість солодощів. Якщо він хоче пити між прийомами їжі, дайте малюкові воду замість підсолодженого напою або соку.

МІФ: Ви повинні запланувати перший стоматологічний огляд дитини в 3 роки

ФАКТ: Стоматологи по всьому світу рекомендують, щоб дитина відвідала стоматолога після того, як у неї з'явиться перший зуб або до свого першого дня народження. Близько 60% дітей мають карієс ще до того, як їм виповниться 5 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини