Головна Новини Дозвілля діти 4 міфи про дітей та запори
commentss НОВИНИ Всі новини

4 міфи про дітей та запори

Багато мам вважають, що запор - досить незначна проблема, і вживання більшої кількості фруктів та овочів допомагає вирішити цю проблему. Перевірте свої знання за допомогою чотирьох найпоширеніших помилок, глибоко укорінених серед батьків маленьких дітей.

28 жовтня 2020, 14:20
Поділіться публікацією:


4 міфи про дітей та запори

Фото: razvitie-krohi.ru

Міф: запор — це не проблема

Насправді кожна дитина час від часу відчуває запор, який не є серйозною проблемою. Але запор також може стати хронічним — пряма кишка дитини ущільнюється, що утворює великі тверді калові маси. Подібне явище викликає не тільки дискомфорт, але і розтягує пряму кишку, тисне на сечовий міхур і викликає нічне нетримання сечі. Згодом розтягнута пряма кишка також може втратити тонус і чутливість. Хронічний запор є основною причиною рецидивуючих інфекцій сечовивідних шляхів у дівчаток.

Міф: ви дізнаєтеся, коли у вашої дитини трапиться запор

Насправді багато батьків не усвідомлюють, що їхня дитина страждає запором і може мати серйозну хронічну проблему. Але експерти в галузі педіатрії стверджують, що у понад 90% пацієнтів виявляються приховані симптоми при огляді. Якщо у вас виникають будь-які сумніви щодо здоров'я вашої дитини, обов'язково зверніться до лікаря.

Міф: діти, які щодня ходять в туалет, не страждають запором

Безсумнівно, діти повинні спустошувати кишківник щодня, але навіть при щоденному акті дефекації, малюки все ще можуть відчувати запор, оскільки їх кишківник не повністю спустошується.

Міф: вживання більшої кількості клітковини полегшить запор

Звичайно, клітковина допомагає підтримувати безперебійну роботу організму, але вона не завжди усуває запор. При тривалому запорі високої тяжкості перегляду однієї лише дієти недостатньо. Для таких випадків лікарі рекомендують чергувати проносні з клізмами, але спочатку необхідно отримати більш детальну інформацію у вашого педіатра.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини