Головна Новини Дозвілля діти Купання новонародженого
commentss НОВИНИ Всі новини

Купання новонародженого

Деякі загальні питання щодо купання новонародженого, які виникають у батьків протягом перших трьох тижнів після того, як вони приносять дитину додому з лікарні

3 грудня 2020, 14:50
Поділіться публікацією:


Купання новонародженого

Фото: iStock

Протягом першого тижня найкраще віддати перевагу повноцінному купанню вологу теплу серветку. Часто мийте обличчя і руки малюка, а також ретельно очищайте область геніталій після кожної зміни підгузка.

Купання дитини у ванній

Після того, як пуповина висихає і відпадає, ви можете почати купати новонародженого у ванні кожні кілька днів. Зручніше за все використовувати кухонну раковину або маленьку пластикову дитячу ванну, заповнену теплою водою, а не стандартну ванну. Хоча деякі батьки купають своїх дітей кожен день, водні процедури потрібні малюкові не частіше трьох разів на тиждень протягом першого року, тому, що часте купання може висушити шкіру немовляти.

Крок за кроком: як скупати дитину

Зберіть усі речі для ванни й упевніться, що в кімнаті досить тепло, щоб малюк не переохолодився після ванни.

Підготуйте воду для купання і поступово занурте малюка в воду, використовуючи одну руку, щоб підтримати шию і голову новонародженого. Полийте малюка чистою водою.

Регулярно підливайте воду в ванночку під час купання, щоб вода не стала занадто холодною. Використовуючи м'яке мило, вимийте дитину за допомогою своєї руки або шматочка м'якої тканини плавними рухами зверху вниз. Почніть з миття голови — від чола до потилиці.

Обполосніть дитину з ковша чистою водою. Потім дуже обережно витягніть малюка з ванни, підтримуючи шию і голову. Оберніть дитину в рушник з капюшоном. Якщо шкіра новонародженого все ще лущиться від народження, ви можете нанести м'який лосьйон для немовлят після ванни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини