Головна Новини Дозвілля діти Коротке керівництво по читанню з малюком
commentss НОВИНИ Всі новини

Коротке керівництво по читанню з малюком

Читання є процесом, до якого батьки повинні заохочувати своїх дітей ще задовго до їх першого дня народження. Коли ви читаєте дітям, вони отримують вашу повну увагу, а це саме те, що вони люблять найбільше

8 грудня 2020, 10:34
Поділіться публікацією:


Коротке керівництво по читанню з малюком

Фото: osvitoria

Читання дітям також є відмінним способом, щоб занурити їх у звуки та ритм мови, що має вирішальне значення для розвитку мови.

Від народження до 6 місяців

Оскільки зір немовляти ще розвивається, вибирайте книги з великими картинками високої контрастності. Якщо ви читаєте дитині вголос, ви можете вибрати для цього будь-яку книгу, навіть дорослі журнали, тому, що в цьому віці малюк ще не осмислює слова, які ви говорите, а прислухається до тону вашого голосу, налаштовуючись на звуки і ритм голосу.

Від 7 до 12 місяців

Найбільш значимі для діток слова в цьому віці — це імена і назви речей в їх повсякденному житті, наприклад, "мама", "тато", "собачка", "молоко", "пляшка", "соска" і т.д. Книги, в яких мова йде про одну людину або об'єкт — найкращий вибір для діток цього віку. Показуйте малюкові картинки, вказуючи на них пальцем. Обігравайте мімікою обличчя, голосом і руками те, що читаєте.

Від 12 до 19 місяців

Тепер ви можете почати вводити книги з кількома реченнями на одній сторінці. Запрошуйте малюка до інтерактивної участі під час читання, ставлячи такі питання, як "Що говорить собака?" або "Як кішечка вигинає спину?" У цьому віці починайте показувати і розповідати дитині про предмети, з якими вона не стикається кожен день. Крім того, з 15 до 18 місяців малюк вже в змозі відповісти на питання за допомогою одного слова або звуку, тому дайте йому таку можливість, питаючи: "Що це?"

19 до 24 місяців

Багато малят у цьому віці знаходять процедуру читання стабільною і заспокійливою. Те ж саме стосується і знайомих книг. Це допомагає пояснити, чому починаючи з 18 місяців діти можуть просити читати їм одну і ту ж книгу знову і знову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини