Головна Новини Дозвілля діти 3 головні секрети вибору іграшки для дитини
commentss НОВИНИ Всі новини

3 головні секрети вибору іграшки для дитини

Пошук іграшок, які сподобаються малюкові і допомагатимуть йому розвиватися, - це частина знань про те, які ідеї гри підходять для кожного віку

16 лютого 2021, 12:27 comments2089
Поділіться публікацією:

Найважливіше правило: кожна іграшка або гра повинна відповідати віку і рівню розвитку дитини.

3 головні секрети вибору іграшки для дитини

Діти граються. Фото: spsystems.lv

Іграшки та ігри для новонароджених

Мама — найкраща "іграшка" для новонародженого. Малюки люблять дивитися на ваше обличчя, слухати ваш голос і просто бути поруч. Гра з новонародженими проста — іграшки повинні бути орієнтовані на розвиток у дітей дрібної моторики, хапального рефлексу і спостережливості; повинні стимулювати малюка до повзання та інших активних рухів.

Іграшки та ігри для малюків 1 — 3 роки

Для дітей цього віку підійдуть такі іграшки, як: м'які іграшки тварин, будівельні блоки, прості головоломки, музичні іграшки і книги, що відповідають віку малюка. Наприклад, у цьому віці дитина любить грати з дитячим молотком, м'ячем, іграшками із кнопками, які викликають музику для відтворення, або з високотехнологічними іграшками — назвати букву, форму, або номер, коли дитина натискає кнопку. Іграшки з причинно-наслідковими ефектами стануть цікаві дитині приблизно з 10 місяців.

Ви можете дати своїм дітям крейду, фарби для пальців і папір для малювання. Також популярна серед дітей цього віку гра з ручними ляльками — маріонетками. Читання з малюками — найприємніший процес для дитини, тому обирайте книги з яскравими ілюстраціями та веселими римами.

У ванній вашій дитині сподобається грати практично з усім — з човнами, іграшковою рибою, пластмасовими фігурками та кольоровими водними фломастерами. Вимірювальні чашки та порожні пластикові контейнери також припадуть до душі малюкові, щоб наливати й переливати ними воду.

Іграшки та ігри для дошкільнят 4-5 років

Це гарний час, щоб ввести інтерактивні навчальні іграшки, які пояснюють малюкам основи математики і вербальні навички. Діти в цьому віці можуть представляти себе в якійсь ролі, граючи в пілота літака, поліцейського, лікаря або вчителя.

Іграшки та ігри для дітей шкільного віку

У цьому віці діти схильні до впливу своїх однолітків і реклами щодо того, які іграшки та подарунки є крутими. Цей етап розвитку — прекрасна пора, щоб мотивувати дитину вивчати щось нове за допомогою іграшок та ігор — наука, технологія, інженерія, математика і т.д.

Раніше "Коментарі" писали про особливості виховання двомовних дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення


Новини