Головна Новини Дозвілля діти Іграшки, що відповідають віку дитини
commentss НОВИНИ Всі новини

Іграшки, що відповідають віку дитини

Перед тим, як відправитися за покупками, перевірте наш список, який відповідає стадії розвитку гри з іграшками для дітей у кожному віці

11 грудня 2020, 14:36
Поділіться публікацією:


Іграшки, що відповідають віку дитини

Фото: be-happywoman

0-12 місяців

Протягом перших трьох місяців ваша дитина не в змозі робити більше, ніж спостерігати свої околиці. Зір малюка ще дуже розмитий, найкраще він бачить яскраві візерункові елементи. Іграшки в цьому віці призначені для стимулювання взаємодії різних форм: вони можуть пищати, мати шорстку текстуру або бути м'якими та приємними на дотик. Немовлята мають тенденцію все тягнути в рот, тому особливо люблять текстуровані іграшки, які можуть допомогти полегшити біль під час прорізування зубів.

1-2 роки

У цьому віці дитина любить грати з дитячим молотком, м'ячем, іграшками з кнопками, які відтворюють музику, або з високотехнологічними іграшками (придатними для цього віку) — назвати букву, форму, або номер, коли ваша дитина натискає кнопку. Малюк ще занадто малий, щоб насправді вивчити абетку, але йому дуже подобається грати і спілкуватися з  іграшками, які розмовляють.

2-3 роки

Дитина в цьому віці починає насолоджуватися розігруванням вистав, що імітують дії людей навколо неї. Дитині сподобаються іграшки, які відтворюють звуки реального життя, такі як телефони, які дзвонять, або ляльки, які говорять. Всі хлопчики та дівчатка дуже активні в цьому віці й продовжують насолоджуватися кнопковими і ударними іграшками. Ви також можете починати вчити малюка кататися на самокаті або триколісному велосипеді.

4-5 років

Це гарний час, щоб ввести інтерактивні навчальні іграшки, які пояснюють малюкам основи математики і вербальні навички. Діти в цьому віці можуть представляти себе в якійсь ролі, граючи в пілота літака, поліцейського, лікаря або вчителя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини