Головна Новини Дозвілля діти Фізична активність для дітей молодшого віку
commentss НОВИНИ Всі новини

Фізична активність для дітей молодшого віку

Щоденна фізична активність для маленьких дітей є чудовою з усякого погляду, особливо коли ви перетворюєте нудну діяльність в забавну частину гри

17 грудня 2020, 10:44
Поділіться публікацією:


Фізична активність для дітей молодшого віку

Фото: ligazn

Фізична активність для дітей 0-2 роки

Дітям у віці 0-12 місяців необхідно багато можливостей для вільного пересування. Також малюкам необхідна безпечна обстановка, яка спонукатиме їх вивчати та розвивати навички, такі як перекочування, сидіння, повзання, підтягування і ходьба.

Розстеліть велику ковдру на підлозі та покладіть малюка на животик, щоб попрактикуватися в підійманні та утриманні голови. Таке заняття допомагає дітям розвинути сильні м'язи. Покладіть іграшку або інший цікавий дитині об'єкт поза зоною досяжності, це спонукає дитину докладати додаткові зусилля для досягнення мети, а також допомагає фізичному розвитку.

Як тільки ваша дитина почне ходити, ви можете заохочувати її рухатися якомога частіше. Це означає, що прогулянкова коляска повинна часто залишатися вдома. Даний вік малюка — чудовий час для пошуку об'єктів і дій, які стимулюють рух. Наприклад, коли ви допомагаєте своїй дитині піднятися по сходах на ігровому майданчику, ви допомагаєте малюку тренувати рівновагу і формувати впевненість у собі.

Фізична активність для дітей 2 — 5 років

Малюкам та дошкільнятам необхідно багато часу, щоб просто бігати і гратися — у дворі, на шкільному спортивному майданчику, в ігрових зонах, в парку і на пляжі.

Ось деякі ідеї для підтримки фізичної активності в цьому віці:

- Ви можете використовувати великий (але легкий) надувний м'яч, щоб практикувати з малюком його вміння ловити, бити, стрибати і штовхати.

- На прогулянці ви разом з дитиною можете влаштувати "полювання" за мильними бульбашками, креслити на асфальті лінію і ходити рівно по ній, а також разом стрибати через тріщини в землі або через калюжі.

- Відтворення різної музики, а також створення власних веселих звуків за допомогою голосу або інструментів розвиває у дитини почуття ритму і мотивує на таку активну діяльність, як танці.

- Пограйте з малюком в зоопарк — спробуйте бігати як мавпа, стрибати як кролик і плескати руками, як птаха крилами.

- Вашій дитині сподобається вчитися їздити на велосипеді або самокаті — звичайно, під вашим контролем, а також грати на вулиці з такими іграшками, як велика вантажівка, дитячі коляски та візки.

- Ви можете самостійно придумувати ігри, які містять стрибки та танці. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини