Головна Новини Дозвілля діти Фахівці розповіли, як навчити дитину самодисципліни
commentss НОВИНИ Всі новини

Фахівці розповіли, як навчити дитину самодисципліни

Ключ до підвищення дисциплінованості простий - навчіть вашу дитину, як контролювати свою власну поведінку

19 січня 2021, 11:52
Поділіться публікацією:

Діти здатні дисциплінувати себе самостійно, вони просто можуть не вміти робити це, не знаючи кордонів.

Фахівці розповіли, як навчити дитину самодисципліни

Дитина робить уроки. Фото: shutterstock

Встановіть жорсткі правила

Діти, які вважають, що вони можуть робити і отримати все, що їм хочеться, як правило, діють шляхом ниття або істерики, коли їхні вимоги не виконуються. Діти, які розуміють, що існують чітко визначені межі, з часом вчаться самостійно регулювати та дотримуватися обмеження.

Поясніть дітям, чому

Ви не повинні давати своїм дітям складні пояснення про те, чому ви очікуєте від них певної поведінки. Але якщо ваша дитина розуміє, що є прості причини ваших правил, вона зрозуміє, що вони не є довільними і буде більш схильна до того, щоб їх дотримуватися. Наприклад, ви можете сказати: "Ти повинен лягати спати о 9 годині, тому що твоє тіло потребує відпочинку, щоб залишатися сильним і здоровим".

Похвала і подяка

Ви хвалите малюка за те, що він застелив своє ліжко, допоміг накрити на стіл, або дозволив сестрі грати своєю іграшкою? Скажіть йому: "Добре, що ти згадав правила і застелив своє ліжко. Спасибі тобі!".

Поняття "совість"

Якщо маленька дитина погано себе почуває, коли не послухалася вас, не намагайтеся відразу мінімізувати її дискомфорт. Невеличке відчуття провини є невіддільною частиною навчання, щоб розрізнити правильне від неправильного.

Навики вирішення проблем

Одна з основних причин, чому діти поводяться погано — вони відчувають себе розчарованими і безпорадними. Коли ви даєте дітям необхідні рекомендації, як вони повинні сприймати певні речі, вони будуть поводитися краще, тому, що будуть підготовлені та зможуть краще піклуватися про себе.

Нехай діти приймають рішення

Дайте дітям можливість робити самостійний вибір, як тільки вони стануть досить дорослими. Радьтеся з дитиною, які закуски вона хоче взяти у школу і т.д. Після того, як діти навчаться управляти цими маленькими рішеннями, поставте думку дитини на сходинку вище.

Участь у заходах, які виховують терпіння

Заохочуйте дитину робити речі, які не демонструють негайні результати, наприклад, складайте великі пазли вечорами, або посадіть насіння квітки, щоб спостерігати за її зростанням.

Раніше "Коментарі" писали, як допомогти дітям поліпшити оцінки в школі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини