Головна Новини Дозвілля діти Експерти розповіли, як допомогти дітям створити хороші звички особистої гігієни
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, як допомогти дітям створити хороші звички особистої гігієни

Хороші гігієнічні звички з раннього дитинства - відмінна основа для гарної гігієни в підлітковому віці

28 січня 2021, 11:11
Поділіться публікацією:

Гігієна — важлива частина здоров'я. Наприклад, простий акт миття рук перед їжею і після використання туалету — це перевірений і ефективний спосіб боротьби з мікробами і запобігання різних хвороб.

Експерти розповіли, як допомогти дітям створити хороші звички особистої гігієни

Зубні щітки. Фото: volkovysk.by

Коли ваша дитина була молодша, ви навчили її основам гарної гігієни — мити руки, закривати рот під час кашлю, регулярно приймати ванну. Підлітковий вік — час спиратися на ці основи. У цей період змінюється тіло вашої дитини, а це означає, що її особиста гігієна також повинна змінитися.

Душ і антиперспірант

Коли діти досягають статевої зрілості, в їх пахвових западинах і статевих органах розвивається новий тип поту. Шкірні бактерії харчуються потом, що призводить до різкого і неприємного запаху тіла. Особливо важливо часто міняти спідню білизну та інший одяг, який має прямий контакт зі шкірою.

Початок статевого дозрівання — також хороший час для початку використання антиперспіранту. Зверніть увагу, що існує багато продуктів, які є дезодорантами, але не антиперспірантами — вони просто маскують запах. Антиперспіранти зупиняють розмноження бактерій, контролюючи кількість поту, що виділяється.

Догляд за ногами та взуттям

Неприємний запах ніг і взуття також може стати проблемою для вашої дитини, незалежно від того, займається вона спортом чи ні. Мотивуйте дитину носити зручне взуття з натуральних матеріалів і шкарпетки з бавовни замість синтетичних волокон.

Гігієна порожнини рота

Чищення зубів два рази на день і стоматологічні зустрічі раз на пів року — обов'язкова умова, що дозволяє уникнути неприємного запаху з рота, проблем з яснами і карієсу.

Особиста гігієна для дівчаток

Хоча у всіх підлітків однакові проблеми гігієни, дівчатка також можуть потребувати вашої допомоги для управління своїми менструальними періодами. Наприклад, вам може знадобитися поговорити зі своєю дочкою про те, як часто необхідно міняти прокладки або тампони, і як їх гігієнічно викидати.

Особиста гігієна для хлопчиків

Хлопчики потребують порад щодо гоління і догляду за геніталіями. Наприклад, ви можете поговорити з вашим сином про полюції (мимовільне виверження сперми уві сні).

Пам'ятайте, що підліткам потрібно більше часу у ванній кімнаті! Вони тільки вчаться обробляти зростаючі потреби свого тіла, а ці дії з гігієни можуть зайняти трохи більше часу.

Раніше "Коментарі" писали, який відбиток накладає домашнє насильство на дітей: думка експерта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення


Новини