Головна Новини Дозвілля діти Дивись, я сиджу!
commentss НОВИНИ Всі новини

Дивись, я сиджу!

Спостерігати за тим, як ваша дитина вчиться бути незалежною - захопливе видовище. А головне досягнення, яке очікують кожні батьки - коли ж малюк зможе сидіти самостійно

28 грудня 2020, 15:18
Поділіться публікацією:


Дивись, я сиджу!

Фото: novokrinitskii

Підготовка

З моменту народження ваша дитина повинна проводити деякий час лежачи на животі, що допомагає зміцнити її шию, живіт і м'язи спини. В цілому, м'язи немовлят посилюються в напрямку з голови до ніг, так що після того, як м'язи шиї наберуться сил, процес перейде на верхню (а потім і на нижню) частину спини. Ви побачите, що ці м'язи стають сильнішими в міру того, як малюк вчиться піднімати голову і дивитися горизонтально.

Контрольно-пропускний пункт

Після того, як ваша дитина навчиться самостійно добре тримати голову (зазвичай близько трьох-чотирьох місяців), ви можете саджати малюка в дитяче крісло під нахилом. Як тільки дитина стане сильніше, вона буде мати можливість сидіти протягом декількох секунд, коли ви помістили її в положення сидячи. Спочатку малюк буде хитатися, буде намагатися тримати голову прямо і балансувати, але, як правило, протягом лише кілька секунд. Попри те, що він буде падати або перекидатися досить часто на даному етапі, він вчиться, тому просто будьте терплячі.

Баланс

Дітям потрібно навчитися балансувати, перш ніж вони почнуть самостійно сидіти. І хороші міцні м'язи тіла — далеко не найважливіше в умінні сидіти. Щоб допомогти своїй дитині отримати цю необхідну навичку, ви можете саджати його в кутах стільців або дивану, щоб він почав відчувати і розуміти, що сидить. Також ви можете сісти на підлогу, схрестивши свої ноги, і дозволити малюкові сидіти у вас між колінами, надійно підтримуючи його з усіх боків.

Наступний етап — повзати!

Після того, як ваша дитина навчиться сидіти, вона буде продовжувати набирати силу в нижній частині свого тіла. Незабаром вона отримає досить сил, щоб повертати і направляти свої стегна. І наступне, що зробить ваш малюк — він поповзе!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини