Головна Новини Дозвілля діти Чому потрібно навчити 7-річну дитину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому потрібно навчити 7-річну дитину

Ваша дитина більш здібна, ніж ви припускаєте. І ваш школяр давно готовий почати вивчати ці важливі життєві навички, які допоможуть розвинути його самостійність і незалежність.

27 грудня 2020, 15:46
Поділіться публікацією:


Чому потрібно навчити 7-річну дитину

Фото: centerdiplomat

Прання

Занадто багато підлітків у коледжі або школі не мають уявлення, як очистити свій одяг. Ви можете почати вчити дитину прати, коли їй виповниться 6-7 років.

Посадка саджанця

Попросіть дитину викопати яму в саду для саджанця.

Після того, як ви видалите рослину з горщика, помістіть її в яму. Навчіть дитину акуратно штовхати грунт навколо рослини, немов погладжуючи зверху-вниз.

Нехай ваша дитина поллє рослину несильним потоком з лійки з перфорованою насадкою.

Обгортання подарунка

Ваша дитина вже любить дарувати подарунки, а упаковка робить їх ще більш красивими і бажаними. Дошкільнята можуть допомогти відрізати папір і наклеїти стрічку, в той час як діти у віці 5-6 років можуть виконати додаткові кроки з вашою допомогою, такі як видалення цінника, знайти коробку потрібного розміру, пакувальний папір, бант певного кольору і т.д.

Писати листи

Малюки можуть диктувати лист члену сім'ї, потім прикрасити його малюнками, приклеїти марку і помістити його в поштову скриньку. Навчіть дитину старшого віку правилам написання листів: дата, вітання ( "Дорогий друже / дідусь / ін."), текст листа, завершення ( "З повагою") і підпис. Ви також можете допомогти своїм дітям знайти друга по листуванню.

Навігаційні навички

Якщо ви коли-небудь блукали у лісі чи місті, ви чудово пам'ятаєте що це за почуття. І у вашому дитинстві не було голосу GPS-навігатора, який розповів би правильний шлях. Навчіть дитину читати карти місцевості, визначати сторони світу в лісі (по моху на дереві, наприклад). Це потрібно, бо не завжди наш телефон залишається зарядженим у необхідний момент. Поясніть правила поведінки у місті, якщо людина заблукала — куди піти, до кого звернутися за допомогою. З дітьми молодшого віку ви можете грати в такі ігри, як пошуки скарбів, в процесі чого діти вчаться орієнтуватися по карті, зіставляючи її з місцевістю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини