Головна Новини Дозвілля діти Чому малюки завжди говорять «Ні!»
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому малюки завжди говорять «Ні!»

Раптово у вашої дитини з'являється своя негативна думка про все, що ви їй пропонуєте. Дізнайтеся, чому насправді це добре

10 грудня 2020, 12:50
Поділіться публікацією:


Чому малюки завжди говорять «Ні!»

Фото: travuscka

Якщо ви вважаєте, що ви і ваш малюк постійно сперечаєтеся — ви не самотні! Недавнє дослідження в області розвитку дітей показало, що 2-х і 3-х річні діти сперечаються зі своїми батьками 20-25 разів на годину! Діти в цьому віці починають освоювати таке поняття, як "самоствердження", а сперечатися з вами — це один із способів самоствердитися в ваших очах.

Зосередьтеся на позитиві

Ваш малюк не любить чути "ні" так само як і ви, але подумайте, скільки разів на день ви говорите це! "Не смикай собаку за хвіст!" "Не стій ногами на стільці!" Спробуйте сказати дитині, що ви хочете отримати в результаті, а не забороняти їй конкретну поведінку. Ваш тон також дуже важливий — дитина швидше зробить те, про що ви просите, коли ви використовуєте спокійний, твердий голос, а не крик.

Обгрунтуйте свої прохання

Малюки іноді не можуть відповісти на питання, чому вони чинять так, а не інакше. Їм просто подобається відстоювати свою точку зору за допомогою слова "ні". Більшість малюків розуміють прості пояснення своїх батьків, які схиляють їх в сторону "так" — головне, щоб це відбувалося м'яко і без зайвого натиску, що діти сприймають як посягання на їх свободу.

Не завжди приймайте рішення самостійно

Давати малюку право вибору допомагає задовольнити його потреба в контролі. Якщо переодягання — постійна драма, нехай малюк самостійно вибере собі наряд. Коли ви дозволяєте своїй дитині приймати невеликі рішення, вона з більшою ймовірністю відповість "так" на ваші прохання в майбутньому.

Заохочуйте наслідування

Ви знаєте, що ваш малюк любить наслідувати вас і грати у "дорослого"? Використовуйте це у своїх інтересах наступного разу, коли він почне сперечатися з вами. Наприклад, коли малюк відмовляється надягати шкарпетки, скажіть: "У мене холодні ноги, тому я збираюся надіти теплі шкарпетки. Твої ноги теж повинні бути холодними — чому б нам не надіти наші шкарпетки разом? "



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини