Головна Новини Дозвілля діти Чому дітям корисно мати собаку: вчені озвучили результати дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому дітям корисно мати собаку: вчені озвучили результати дослідження

Представники Університету Західної Австралії та Дитячого інституту Telethon використовували дані анкетування, в якому взяли участь 1646 сімей з дітьми від 2 до 5 років, де 686 сімей - 42%, мали домашнього улюбленця

8 жовтня 2020, 17:24
Поділіться публікацією:

Маленькі діти, в сім'ях яких є собаки, розвиваються краще як соціальному, так і в емоційному плані. До такого висновку прийшли австралійські вчені, провівши ряд досліджень, спостерігаючи за дітьми на ігрових майданчиках і середовищах для фізичної активності дітей в період з 2015 по 2018. Про це повідомив Medical Xpress.

Чому дітям корисно мати собаку: вчені озвучили результати дослідження

Джерело: kinologdressirovka.ru

У дослідженнях бралися до уваги вік дитини, її стать, звички зі сну, час, проведений з гаджетом, рівень освіти батьків.

У дітей з сімей, в яких є собаки, ймовірність виникнення загальних проблем з емоціями і взаємодією з оточенням на 23% нижче, ніж у тих, хто не має вихованця.

Також, вчені з'ясували, що ті, у кого є собаки, на 30% менше хуліганять, вони більш товариські з іншими дітьми, їх вчинки є обачнішими й більш зважені.

"Хоча ми й очікували, що взаємодія з собакою принесе деякі вигоди для добробуту маленьких дітей, були здивовані тим, що проста присутність собаки в сім'ї була пов'язана з багатьма позитивними формами поведінки й емоціями", — повідомила автор роботи Доцент Хейлі.

Серед дітей, які гуляли з улюбленцем хоча б один раз в тиждень, на 36% рідше мали деприваційний соціальний та емоційний розвиток, ніж діти, які проводили час на вулиці з собакою рідше, ніж 1 раз в тиждень.

Діти, які грали зі своїм собакою 3 або більше разів на тиждень, поводили себе набагато обачніше, ніж ті, хто грав зі своїм собакою менше.

"Наші результати показують, що присутність собаки в сім'ї може сприяти розвитку і благополуччю дітей", — додала Хейлі Крістіан.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в центрі Чумацького Шляху знайшли залишки іншої галактики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини