Головна Новини Дозвілля діти Безпека дітей в інтернеті: 5 простих кроків
commentss НОВИНИ Всі новини

Безпека дітей в інтернеті: 5 простих кроків

Інтернет став частиною повсякденного життя, і підростаючому поколінню важко уявити собі день без нього. Діти покладаються на інтернет для навчання, розваги та спілкування з друзями

21 грудня 2020, 11:02
Поділіться публікацією:


Безпека дітей в інтернеті: 5 простих кроків

Фото: livejournal

Доступ до Інтернету має багато переваг для дітей, якщо він використовується за правильних причин. Однак є ризики, про які повинні знати батьки. Крім шкідливого впливу на зір і загрози комп'ютерних вірусів, діти на просторах інтернету є уразливими для кіберзлочинності. Наступні поради допоможуть розвинути у дітей хороші звички в інтернеті, щоб залишатися в безпеці навіть онлайн.

Обговоріть ризики і небезпеки

Якщо ваші діти досить дорослі, щоб використовувати технології та інтернет, вони досить дорослі, щоб поговорити про небезпеку.

Встановіть кордони

У дуже ранньому віці такі кордони можуть включати обмеження на використання будь-яких соціальних мереж і спілкування з друзями онлайн. У міру дорослішання дітям слід надати більше свободи, але необхідно обмежити час, який вони можуть витратити в Інтернеті, а також обмежити сайти, до яких вони можуть отримати доступ. Також введіть вікові обмеження на комп'ютерні ігри, заборону на використання смартфонів, планшетів та інших гаджетів під час прийому їжі, перед сном і т.д.

Встановіть батьківський контроль

Ви можете обмежити програми, ігри, фільми та ТБ в залежності від рівня зрілості вашої дитини. Ви також можете обмежити завантаження або покупки музики та книг, які мають невідповідний для дитини зміст. Створіть "білий список" — виберіть кілька сайтів, яким довіряєте, підключіть їх до пристрою, який використовує ваша дитина. Коли вона стає старше і потребує більш широкого доступу — просто додайте нові позиції до списку.

Вивчіть онлайн-світ разом

Освітні ігри та програми можуть полегшити навчання. Проводячи час в Інтернеті зі своїми дітьми, вони можуть безпечно і контрольованим чином вивчити свій потенціал.

Підвищіть обізнаність про кіберзлочинність

Кібертравля (кіберзлочинність, кібербулінг) — цей термін застосовується до широкого кола шкідливої поведінки, яка відбувається за рахунок використання цифрових технологій. Кібербулінг може статися в будь-якому місці Інтернету, включаючи соціальні мережеві профілі, відео та обмін зображеннями, веб-сайти, блоги, повідомлення електронної пошти, обмін миттєвими повідомленнями, або може відбуватися через текстові повідомлення мобільного телефону. Кіберзлочинність приймає безліч форм, включаючи переслідування, погрози і залякування, а також публічні публікації особистісного характеру про іншу людину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини