Головна Новини Дозвілля книги В Україну заборонили ввозити роман "Майстер і Маргарита": у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну заборонили ввозити роман "Майстер і Маргарита": у чому причина

Крім «Майстра і Маргарити» заборонені й інші книги

31 січня 2021, 14:50 comments9268
Поділіться публікацією:

Держтелерадіо України заборонило ввозити з Російської Федерації книгу письменника Михайла Булгакова "Майстер і Маргарита", а також детективні романи відомого сучасного письменника Бориса Акуніна.

В Україну заборонили ввозити роман "Майстер і Маргарита": у чому причина

чому в Україні заборонили книгу "Майстер і Маргарита" (фото з відкритих джерел)

Про причини потрапляння книг в заборонений список розповів начальник управління дозвільної процедури та контролю за розповсюдженням видавничої продукції Держтелерадіо Сергій Олійник.

За його словами, серед заборонених до імпорту книг превалюють не романи антиукраїнського змісту, а ті, які містять пропаганду на користь держави-агресора. За його словами, це не одне і те ж саме, але також не відповідає критеріям оцінювання.

При цьому заборонені книги "як правило, цілком нейтральні. Пропаганда ховається в деталях, які здатні виявити тільки досвідчені фахівці".

Книга "Майстер і Маргарита" заборонена через те, що в її передмові згадуються представники російського кіно, які були за публічну підтримку військової інтервенції в Україну і віднесені до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. По всій видимості, малися на увазі не всі книги, а певні видання.

Заборонено також ввезення дитячої книги "Скарбничка безцінних знань: Винаходи, факти, відкриття", оскільки в ній створено "під керівництвом українця Сергія Корольова перший штучний супутник Землі" прикрашений прапором РФ, а це вводить дітей в оману і приписує державі-агресору чужі заслуги".

Книгу "Чому я можу навчитися в Анни Ахматової" не можна ввозити, тому що автори називають Жовтневу революцію одним з найбільших подій в історії Росії й ілюструють її портретами Леніна і червоними прапорами.

Крім того, заборонені книги Алана Аксельрода "Все, що мені відомо про бізнес, я дізнався, граючи в "Монополію", Джона Хейвуд "Люди Півночі. Історія вікінгів 793-1241", Олівера Стоуна і Пітера Кузнік "Нерозказана історія США", Миколи Леонова й Олексія Макєєва "Небезпечна масть".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка книга стала найпопулярнішою серед українців у 2020 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вася

2 лютого 2021, 10:33

Володимир, Какой он Президент? Клоун и в Африке клоун!

Вася

2 лютого 2021, 10:30

Господи, спаси Украину! Все самые осторожные, самые черные предположения, которые были у народа после избрания этой власти - сбылись. Страна непуганых идиотов, маразматиков и дебилов!

Алекс

1 лютого 2021, 18:40

Рукописи не горят ДЕБИЛЫ

Алекс

1 лютого 2021, 18:38

МАРАЗМАТИКИ и ПОЛНЫЕ ИДИОТЫ !!!!!!!

Алекс

1 лютого 2021, 18:36

ИДОТЫ !!!!!!!!

Глафира

1 лютого 2021, 10:40

Вот это уже полная демократия))

Отелло

1 лютого 2021, 01:14

Когда сжигать начнём?

Володимир

31 січня 2021, 17:28

Я звертаюсь до Президента Шановний Володимир Олександрович ! Вам не буває страшно від усього того маразму що чинить Держтелерадіо ? Ви президент чи так - погуляти вийшли?


Новини