Головна Новини Дозвілля книги В Україні спростували заборону «Майстра і Маргарити», але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні спростували заборону «Майстра і Маргарити», але є нюанс

Роман «Майстер і Маргарита» відкрито продається у всіх магазинах

1 лютого 2021, 13:25
Поділіться публікацією:

У соціальній мережі поширилася інформація про те, що Держтелерадіо України заборонило ввозити в країну роман "Майстер і Маргарита" російського письменника Михайла Булгакова. Але як виявилося, заборона стосується тільки одного тиражу, який був виданий в "Абетці-Аттікус".

В Україні спростували заборону «Майстра і Маргарити», але є нюанс

в Україні спростували заборону «Майстра і Маргарити» (фото з відкритих джерел)

За словами начальника управління Держкомтелерадіо Сергія Олійника, скандал навколо роману "Майстер і Маргарита" був роздутий на порожньому місці. Ця книга відкрито продається в Україні, без будь-яких обмежень. Заборона введена тільки на одне з друкованих видань роману, випущеного російським видавництвом, тому що в ньому згадуються люди, які підтримували збройну агресію Росії щодо України.

На своїй сторінці в Facebook український журналіст Юрій Бутусов написав, що крім цього тиражу "Майстра і Маргарити", заборонене комерційне ввезення двох книг Бориса Акуніна з російської історії, які показують російський погляд на історію нашої країни, а ось детективи продаються без обмежень.

З повним списком заборонених до комерційного ввезення друкованих видань можна ознайомитися на офіційній сторінці Державного комітету з телебачення і радіомовлення.

Нагадаємо, що "Майстер і Маргарита" письменника Михайла Булгакова є одним з найпопулярніших романів XX століття.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у 2020 році найпопулярнішою серед українців стала публіцистична книга історика Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса". Вона зайняла лідируюче місце з продажу — минулого року було продано 71,1 тис. примірників. Тираж, за даними видавців, довелося двічі додруковувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини