Головна Новини Дозвілля книги Топ 10 книг, що найбільше продаються: чи маєте ви їх у себе вдома
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ 10 книг, що найбільше продаються: чи маєте ви їх у себе вдома

Добірка з 10 найбільш продаваних книг у світі. У список найкращих бестселерів потрапили книги, які відомі кожному.

22 лютого 2024, 09:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За найбільш продаваними книгами вже давно закріпився термін бестселер, який буквально означає "той, що добре продається". Це популярні книги, які потрапила до списку тих, які найбільше продаються. Нижче ви можете дізнатись про топ 10 книг, що найбільше продаються.

Топ 10 книг, що найбільше продаються: чи маєте ви їх у себе вдома

Топ 10 книг, що найбільше продаються. Фото з відкритих джерел

Найпопулярнішою книгою світу беззаперечно є Біблія, екземплярів та різних варіантів якої у світі налічується близько 5 мільярдів копій. Слідом за нею йде Коран з 3 мільярдами копій. Однак, ці релігійні книги часто роздавались безплатно, а не продавались. Тому портал "Коментарі" підготував рейтинг з 10 книг, які найбільше продавались в історії.

10. "Лев, Біла Відьма та шафа"

  • - Автор: Клайв Стейплз Льюїс
  • - Кількість проданих книг: 85 мільйонів

Попри те, що ця книга посіла друге місце в серії "Хроніки Нарнії", це була перша книга, яка познайомила юних читачів із містичною країною в яку можна потрапити через шафу. Люсі першою потрапляє в таємничий крижаний світ, а потім через шафу забирає туди своїх братів і сестру. Вони виявляють, що цей край потрапив у пастку вічної зими, який був зачарований злою Білою відьмою. Брати і сестри зустрічають лева, на ім'я Аслан і починають подорож, щоб звільнити Нарнію від злих чар відьми.

9. "Сон у червоному теремі"

  • - Автор: Цао Сюецінь
  • - Кількість проданих книг: 100 мільйонів

"Сон у червоному теремі" — це один із чотирьох великих класичних романів Китаю, написаний у 1791 році та добре відомий майже кожному китайському читачеві завдяки зображенню традиційної китайської культури. У романі вільно перемішані елементи автобіографічного письма й художньої фікції. Крім того, він складається з понад 400 персонажів, через чий досвід можна наблизитись до життя китайського суспільства у XVIII столітті.

8. "Гобіт"

  • - Автор: Джон Р. Р. Толкін
  • - Кількість проданих книг: 100 мільйонів

У цьому приквелі до "Братства Персня" гобіт Більбо Беггінс, який насолоджується простим і комфортним життям, зустрічає великого чарівника Гендальфа та починає пригоду усього свого життя. Спочатку історія була написана для дітей Толкіна, однак згодом вона стала основним елементом бібліотеки будь-якого любителя фентезі.

7. "І не лишилось жодного"

  • - Авторка: Агата Крісті
  • - Кількість проданих книг: 100 мільйонів

"І не лишилось жодного" — це класична детективна історія 1939 року, у якій йде розповідь про 10 незнайомців, що були запрошені на таємничу вечерю в особняк мільйонера у якому їх поступово вбивають. У кожній кімнаті будинку на стіні висить моторошний дитячий віршик, який розповідає про смерть людей. Коли незнайомці розуміють, що вбивства здійснюються, як описано у віршику, вони повинні дізнатися, хто організував ці вбивства, перш ніж ніхто не залишиться живим.

6. "Скаутинг для хлопців"

  • - Автор: Роберт Бейден-Пауел
  • - Кількість проданих книг: 100 мільйонів

Уперше опублікована в 1908 році, ця книга була написана як посібник із практичними порадами та інструкціями щодо лідерства для навчання бойскаутів. Роберт Баден-Пауелл був генерал-лейтенантом британської армії, засновником бойскаутів і співзасновником організації Girl Guides, яка була пізніше перейменована на Girl Scouts. У поєднанні з автобіографічними анекдотами та майже 100 схемами ця книга пояснює, чому почався скаутський рух, навчаючи читачів основам виживання на природі, впевненості та моралі.

5. "Гаррі Поттер і філософський камінь"

  • - Авторка: Джоан Роулінг
  • - Кількість проданих книг: 120 мільйонів

Перша з серії книг "Гаррі Поттер", відкриває читачам світ магії, чарівників і дивних звірів. У цій книзі ми познайомимось з Гаррі, хлопчиком-сиротою, який живе зі своїми жахливими тіткою та дядьком. Юному хлопцю на 11-річчя кажуть, що він чарівник і відправляють до Гоґвортсу — магічної школи, де він знаходить друзів, дізнається про магію, і починає розкривати таємниці, пов’язані зі смертю його батьків. Уся серія "Гаррі Поттер" була продана тиражем близько 500 мільйонів примірників.

4. "Маленький принц"

  • - Автор: Антуан де Сент-Екзюпері
  • - Кількість проданих книг: 140 мільйонів

Le Petit Prince або "Маленький принц" — це улюблена французька дитяча книжка, яка використовує елементи фентезі, щоб розповісти емоційну історію про найкращі уроки життя. Книгу, перекладену понад 300 мовами, а читачі в усьому світі зустрічають маленького принца під час його подорожі, щоб знайти безпечне місце для своєї улюбленої квітки.

3. "Братство Персня"

  • - Автор: Джон Р. Р. Толкін
  • - Кількість проданих книг: 150 мільйонів

"Братство персня" — це перша книга епічного фентезі, який згодом була екранізована у серії "Володар кілець". Коли Фродо Беггінсу довірили могутній перстень, він повинен розпочати довгу подорож Середзем’ям, щоб знищити його. Це єдиний спосіб перемогти Темного Володаря Саурона, який прагне правити всім світом. Ця книга розпочинає серію класичних пригод про дружбу та протистояння добра проти зла у світі чарівників, ельфів, гномів, гобітів та інших істот.

2. "Повість двох міст"

  • - Автор: Чарльз Дікенс
  • - Кількість проданих книг: 200 мільйонів

Ця книга починається словами "Це були найкращі часи, це були найгірші часи" та описує похмуру історію, яка відбувається в Лондоні та Парижі під час Французької революції. Книга розповідає історію кохання, жертовності та спокути на тлі бурхливих історичних подій того часу. Роман був адаптований для кіно, телебачення, радіо та театру, і продовжує впливати на масову культуру сьогодні.

1. "Дон Кіхот"

  • - Автор: Мігель де Сервантес
  • - Кількість проданих книг: 500 мільйонів

Однією з найбільш продаваних та перекладених книг всіх часів вважається "Дон Кіхот". Роман був написаний, ще до того, як з’явився термін бестселер. Крім того, книга вважається першим сучасним романом. Він був опублікованим у двох частинах — перша у 1605 році, а інша в 1615 році. У книзі Дон Кіхот вирішує стати мандрівним лицарем та разом зі своїм зброєносцем Санчо Панса відправляється в неймовірні подорожі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт, який дозволяє зменшити термін ув'язнення за прочитану книгу.

Також "Коментарі" писали про рейтинг найдорожчих телефонів світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини