Головна Новини Дозвілля книги Що почитати: огляд книжкових новинок липня 2024
commentss НОВИНИ Всі новини

Що почитати: огляд книжкових новинок липня 2024

Огляд нових творів, які вийдуть в липні 2024

18 липня 2024, 19:35
Поділіться публікацією:

Читання є не лише способом розважитися і насолодитися вільним часом, але й позитивно впливає на психіку. Читання знижує рівень стресу, сприяє покращенню концентрації і пам'яті, розвиває уяву та критичне мислення. Це особливо важливо у сучасному світі, коли багато людей відчувають постійний стрес від рутинних завдань і викликів. Читання дарує можливість відпочити, пережити нові пригоди і отримати нові знання, що робить його надзвичайно цінним для кожного.

Що почитати: огляд книжкових новинок липня 2024

Ось невеликий огляд найочікуваніших книжкових новинок липня 2024, які обов'язково варто мати на увазі. 


"Як ми назвемо цю війну?", Логвиненко, Б.

Жанр: репортажі

Видавництво: Ukraїner

"Як ми назвемо цю війну?" — це хроніка двох років українського опору у війні з Росією, що триває вже кілька століть. Відображення ключових подій з 24 лютого 2022 року супроводжуються документальними фотографіями, ілюстраціями та мемами, картами бойових дій та інфографіками, а також текстами українських інтелектуалів, створеними командою Ukraїner. Ця книга фіксує поточну, найгострішу фазу війни, яка ще не отримала єдину назву в суспільстві. Вона вписує цю фазу у ширший контекст, показуючи, як ми чинимо спротив, волонтеримо, здобуваємо міжнародну підтримку, творимо та сміємося, переживаємо спільні трагедії та досягнення, продовжуючи нашу боротьбу. Кожен місяць хроніки завершується текстами інтелектуалів, які реагують на актуальні новини чи настрої. Серед авторів: Роман Ратушний, Оксана Забужко, Тімоті Снайдер, Олександра Матвійчук, Артем Чех, Ірина Цілик, Павло Казарін, Віталій Портников, Володимир Єрмоленко, Вахтанґ Кебуладзе, Таміла Ташева, Євген Глібовицький та інші.


"Ґудзики та страждання. Книга 3", Пенелопа Скай

Жанр: сучасна проза

Видавництво: КСД

Перл завжди вірила: якщо є можливість втекти — біжи. Тож, успішно втекши від людей Бонса, вона повертається до Нью-Йорка, ходить на роботу і всіма силами намагається переконати себе, що Кроу Барчетті ніколи не існував. Кроу, здається, не прагне її знайти, і не зв’язується з нею декілька тижнів. Перл розуміє, що це кінець їхніх стосунків. Але одного дня, повернувшись додому, вона знаходить на столі знайомі ґудзики...


"Керрі Сото знов у грі" Тейлор Дженкінс Рід

Жанр: сучасна проза 

Видавництво: Артбукс

Керрі Сото відома своїм жорстким характером і прагненням до перемоги за будь-яку ціну, через що багато хто її недолюблює або навіть ненавидить. Проте вона завершила спортивну кар'єру як найвидатніша тенісистка, побивши всі рекорди й здобувши двадцять титулів на турнірах "Великого Шлему". Для досягнення цього вона пожертвувала майже всім, що мала. Минуло шість років після завершення її кар'єри, й у 1994 році Керрі знаходиться на трибунах Відкритого чемпіонату США. Вона спостерігає, як молода, сильна й амбіційна тенісистка Нікі Чан майже зрівнялася з її рекордом. Тридцятисемирічна Керрі приймає ризиковане рішення: повернутися в гру, щоб захистити свій рекорд.


"Архісторія" Єленська, М.

Жанр: мистецтво

Видавництво: НЕБО АРТ ВИДАВНИЦТВО

Хочете побачити, як колишню електростанцію в Лондоні перетворили на сучасну галерею? Можете порівняти куполи собору Святого Петра і Тадж-Махала? Хочете дізнатися, чому побудували Тріумфальну арку в Парижі та для чого служить арка в Сент-Луїсі? Чи знаєте ви, що спільного між Сіднейським оперним театром і Колізеєм? Архісторія — це АРХІТЕКТУРНА історія про архітектуру. Якщо хочете знати більше — читайте.


"Спалах. Книга 3", Рейвен Кеннеді

Жанр: фентезі

Видавництво: КСД

Коли відчайдушно потребуєш безпеки, легко повірити, що той, хто взявся захищати, справді піклується про тебе… Але з часом доводиться зрозуміти: тебе просто хочуть тримати в клітці. Добре це чи погано, але я є тим, ким є. Раба і переможниця, жадана й недосяжна. І, хоча зараз я самотня в чужому королівстві, оточена зрадниками й брехунами, я не збираюся сидіти склавши руки. Адже в мені відродилася темна сила. І хто знає, можливо, я використаю її проти короля Равінгера. Зловісного, могутнього та… надзвичайно привабливого. Я засвоїла урок із довіри королям-маніпуляторам. Тож цього разу пастки розставлятиму я.


"За п'ять років", Ребекка Сірл

Жанр: сучасна проза

Видавництво: КСД

Денні Кохан звикла планувати своє життя до найменших дрібниць. Кар'єра, стосунки, близькі — все завжди під її контролем. Того дня для неї все складалося ідеально: вона отримала роботу в компанії мрії, а в ресторані її коханий зробив пропозицію. Все було настільки добре, що здавалося неможливим. Денні засинає щасливою... і прокидається в незнайомій квартирі з незнайомим чоловіком та обручкою на пальці. А на календарі те саме число... тільки за п’ять років. Вона наче потрапила у своє майбутнє, але зовсім не таке, як планувала. Денні розплющує очі й розуміє, що це був лише сон. Але дуже скоро дещо з цього видіння починає втілюватися в реальному житті...


"Між нами", Соломія Томащук

Жанр: жахи

Видавництво: КСД

Секс із незнайомцями, наркотики та алкоголь — не найкращі засоби підтримки у складні часи. Проте молода киянка Олександра намагається зробити їх своїм рятівним колом. Вона ніколи не знала ні любові, ні турботи, і коли її чоловік Захар йде служити в АТО, Саша знову почувається самотньою й розгубленою дитиною, готовою на відчайдушні вчинки. Повернувшись зі служби, Захар бачить, що його коханій несила повернутися до звичного подружнього життя, і намагається їй допомогти. Він не знає, що внаслідок випадкових сексуальних зв’язків Саша завагітніла і вирішила зробити аборт. У лікарні Олександра знайомиться з гінекологинею Анною, чиє власне шлюбне життя теж далеко не ідеальне. Саша тягнеться до Анни в пошуках тепла, якого ніколи не відчувала від матері. Незабаром вони стають приятельками. Проте раптова трагедія не лише ставить під загрозу їхню дружбу, а й може повністю зруйнувати життя однієї з них...


"При надії", Даніель Валентайн

Жанр: детективи

Видавництво: КСД

Анна Олкотт відчайдушно мріє про дитину. Однак поєднувати успішну акторську кар'єру та процес ЕКЗ доволі складно. Згодом Анна починає вірити, що хтось навмисне перешкоджає її спробам завагітніти і готовий піти на все, щоб зруйнувати її мрію. Наприклад, ліки, які Анна ввечері поклала до холодильника, вранці опиняються на столі й стають непридатними, або її не попереджають про зміну приймальних годин у лікаря. Однак ніхто, навіть її чоловік, не вірить у стороннє втручання. Ситуація погіршується, коли лікар повідомляє Анну про викидень, хоча вона відчуває, що всередині неї зароджується нове життя. Примарні підозри переростають у пряму загрозу, коли її починають переслідувати. Анна задається питанням: хто росте під її серцем і чому ніхто не вірить їй?


"Анна О", Метью Блейк

Жанр: детективи

Видавництво: КСД

Анна Огілві — молода двадцятип’ятирічна письменниця, на яку чекає блискуче майбутнє. Під час сімейного відпочинку в одному з будиночків знаходять убитими двох її найкращих друзів, а поруч — сплячу Анну. Усі докази вказують на неї як на вбивцю, проте її вину неможливо довести або спростувати, адже від дня трагедії минуло чотири роки, а дівчина так і не прокинулася. Доктор Бенедикт Прінс — судовий психолог, який спеціалізується на злочинах, пов’язаних зі сном. Спляча красуня, як тепер називають Анну, є загадкою для багатьох фахівців. Але методи доктора Прінса залишаються останньою надією розбудити можливу вбивцю, щоб вона постала перед судом і дала відповіді, які зможуть пролити світло на той страшний день.


"Освічена", Тара Вестовер

Жанр: біографічна

Видавництво: Артбукс

Тара Вестовер вперше пішла до школи у 17 років. До цього часу вона не мала освіти і була повністю відірвана від цивілізації, ніколи не отримувала медичної допомоги і навіть не знала точної дати свого народження. Батько дівчини, мормон-фанатик, готував сім'ю до кінця світу, змушуючи дітей працювати на звалищі старих автомобілів, і вважав лікарів поплічниками диявола, тому будь-які травми, включаючи найсерйозніші, лікував тільки народними методами. Однак, незважаючи на таке важке дитинство, Тара Вестовер змогла вирватися з лапетів своєї родини, здобути вищу освіту і пізніше докторський ступінь, а також написати про це книгу. У 2018 році книга "Educated" Тари Вестовер увійшла до топ-10 найкращих видань року за версією The New York Times.


"Я рада, що моя мама померла", Джаннетт Мaккерді

Жанр: біографічна

Видавництво: Артбукс

Коли Дженнетт Маккерді вперше потрапила на прослуховування, їй було всього шість років. Мати Дженнетт мріяла про зіркове майбутнє донечки, а сама дівчинка була готова на все, щоб зробити маму щасливою. Після успіху серіалу "Айкарлі" на неї впала непрохана популярність. Однак, поки мати раділа спілкуванню з папараці та модераторами фанклубів, Дженнетт страждала від тривоги, сорому та ненависті до свого тіла. Це призвело до розладів харчової поведінки, алкогольної залежності та нездорових стосунків. Незабаром після того, як вони разом з Аріаною Гранде зіграли головні ролі в спін-офі "Айкарлі", мати Дженнетт померла від раку, і все стало ще гірше. Зрештою, лише завдяки психотерапії та відмовившись від акторства, дівчина змогла почати повертатися до нормального життя й вперше зрозуміла, чого саме хоче вона.


"Дивна Саллі Даймонд", Ліз Нуджент

Жанр: детективи

Видавництво: КСД

Саллі Даймонд досліджує всі речі буквально, і незабаром після смерті її батька самостійно спалює його тіло. Цей випадок відразу привертає увагу поліцейських та репортерів, які прагнуть сенсацій. Проте, разом з цим у дівчини виникає нова проблема: її переслідує загадковий голос з минулого, чий власник їй не вдається пригадати. Пошуки у своїх спогадах відкривають для Саллі жахливе дитинство, і коли вона вирішує дізнатись більше про своє минуле, до її життя раптово вривається чоловік, який спостерігає за нею з іншого кінця світу і називає її Мері...


"Дочки-матері та ніч убивства", Ніна Саймон

Жанр: детективи

Видавництво: КСД

Впливова бізнесвумен Лана Рубікон, яка володіє імперією нерухомості в Лос-Анджелесі, бореться з раком і вирушає на лікування разом з донькою Бет і онукою Джек. Уже в складній ситуації Джек стає підозрюваною у вбивстві, до якого насправді не має ніякого стосунку. В сім'ї Рубікон починається хаос, але Лана вирішує виявити справжнього злочинця й захистити свою родину. Під час розслідування вони зіштовхуються з безліччю секретів, через які їм доводиться навчитися робити те, що завжди було для них найважчим — довірятися один одному.


"Герої", Джо Аберкромбі

Жанр: фентезі

Видавництво: КСД

Справжні герої не є протектором Півночі, відомим як Чорний Доу, або лорд-маршалом Крой, головнокомандувачем армії Його Величності на Півночі, і не полковником Бремером дан Ґорстом, і не навіть "принцем" Кальдером... Правду кажучи, всі вони — лише військові, які ведуть своїх воїнів на бійні схрони. Можливо, справжні герої — це забуті кам'яні велети, що стоять на вершині поганої гори в глухій Півночі, бо саме вони будуть мовчазними свідками тривалої битви між арміями Союзу і Півночі. І чи стане когось серед тисяч і тисяч вояків справжнім героєм, вирішиться саме тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини