Головна Новини Дозвілля книги П'ять книг Артура Конан Дойла, які варто прочитати
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять книг Артура Конан Дойла, які варто прочитати

Опубліковано список цікавих романів британського письменника Артура Конана Дойла, які варто прочитати

19 жовтня 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

Творчість Артура Конан Дойла — видатного британського письменника, не обмежується історіями про знаменитого детектива Шерлока Холмса. У нього є й інші, не менш талановиті твори, які варто прочитати.

П'ять книг Артура Конан Дойла, які варто прочитати

5 творів Артура Конан Дойла (фото з відкритих джерел)

"Загублений світ"

Цей науково-фантастичний роман вийшов у 1912 році й став першою книгою з циклу творів про професора Челленджера. Твір вважається одним із шедеврів наукової фантастики, він переведений на всі основні мови світу. Серед достоїнств роману критики відзначають динамічний сюжет, яскравих персонажів, м'який гумор.

"Маракотова безодня"

Роман написаний в 1927-1929 роках, але опублікований окремим виданням в 1929 році. У книзі розповідається про експедицію професора Маракота, який зі своїми колегами опускається за допомогою апарату типу батисфери в глибоководну западину Атлантичного океану. Там їм відкривається затонуле місто, населене нащадками атлантів.

"Таємниця Клумбера"

Роман був вперше опублікований в 1889 році. Це одне з найбільш незвичайних творів автора, що розповідає історію "посмертного життя" трьох мстивих буддистських ченців. Роман став першим свідченням інтересу автора до паранормальних явищ.

"Білий загін"

Історичний роман, який вперше був опублікований видавництвом в 1891 році. Дія роману, який розповідає про пригоди головного героя й англійських лучників, відбувається в середині XIV століття (1366-1367) в Англії, Франції та Іспанії — в розпал Столітньої війни. У центрі сюжету — Піренейський похід Едуарда Чорного Принца.

"Рідні Стоун"

Захоплюючий історичний роман, вперше опублікований в 1896 році. Сюжет твору розгортається в Англії початку XIX століття. Книга являє собою спогади літнього моряка, Родні Стоуна, про своє дитинство і юність. Це одне з перших творів світової літератури, присвячених світу спорту, зокрема боксу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які книги Еріха Марії Ремарка гідні прочитання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини