Головна Новини Дозвілля книги Книги: паперова чи електронна
commentss НОВИНИ Всі новини

Книги: паперова чи електронна

На сьогодні впроваджені комп'ютерні технології стали невіддільною частиною життя практично кожного жителя планети. За допомогою планшетів, електронних книг і смартфонів з'явилася можливість читати з екрана монітора, але тут відразу виникає питання - який варіант роботи з літературним текстом зручніше і більш підходить сучасникам?

3 грудня 2020, 13:40
Поділіться публікацією:


Книги: паперова чи електронна

Фото: author.today

На вибір тієї чи іншої версії книги впливає безліч факторів — від особистісних до фізичних. За даними анкетування суто електронними гаджетами користуються 22,5% опитаних респондентів, а паперовий варіант книги вибирають більше людей — 40%.

Книгочитання як спосіб дозвілля почало поступово вмирати з приходом телебачення. І дійсно, навіщо сидіти днями над томом "Гаррі Поттера", коли можна спостерігати за його пригодами на екрані. А, може, це вже старомодно — гортати сторінки й відчувати запах друкарського паперу?

Найпопулярнішою відповіддю на користь паперового варіанту книги — її звичність. Набрану шрифтом книгу, яка пахне друкованими чорнилом набагато приємніше тримати в руках, ніж електронну. Книга — матеріальна, а люди за своєю природою звикли до відчутного світу.

Важливим критерієм при виборі книги є ціна. В мережі Інтернет більшість книг можна знайти безкоштовно, в той час, як в магазинах вони коштують досить дорого. З одного боку — електронна книга коштує набагато дорожче, але в ній зберігається багато інформації, тому з часом придбання електронного гаджета стає вигідним капіталовкладенням, порівнюючи з тим, скільки грошей витрачається на кожне паперове видання.

Основна функція електронної книги — зберігання великої кількості інформації, яка в просторі квартири не займає місця. На сьогодні багато бібліотек і книгарень переносять книги в електронний формат і користуються популярністю саме в інтернеті.

Неможливо обійти стороною і те, що особливо популярною відповіддю серед молоді, яка обирає паперові книги, є любов саме до друкованої продукції. Це друга за популярністю відповідь на користь паперових носіїв — 18% респондентів.

А що оберете ви?




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини