Головна Новини Дозвілля книги BBC назвали кращі українські книжки 2022 року
commentss НОВИНИ Всі новини

BBC назвали кращі українські книжки 2022 року

BBC обрала кращу книгу за 2022 рік та назвала переможців ще двох номінацій

16 грудня 2022, 13:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Літературний конкурс "Книга року BBC-2022" визначається редакцією BBC News спільно з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). У 2022 році книгою року за версією BBC став роман Андрія Сем'янківа "Танці з кістками. Медичний трилер". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на BBC.

BBC назвали кращі українські книжки 2022 року

В Україні обрали книгу року. Фото: з відкритих джерел

Редакторка BBC Україна Марта Шокало порівняла книгу "Танці з кістками. Медичний трилер" з популярним американським серіалом "Пуститися берега" та зазначила, що роман виконав одне з найголовніших завдань в літературі, а саме розважити читача.

Автор роману Андрій Сем’янків – це лікар, кандидат медичних наук та популяризатор науково-доказової медицини, більш відомий як MED GOblin.

Переможець літературного конкурсу "Книга року BBC-2022" Андрій Сем’янків, який перебуває на фронті вже встиг відреагувати.

"Мені бракує слів. Це як з паралельного світу якась новина вклинилася. Не віриться. Я тільки можу подякувати людям, яким було цікаво, які ризикнули почитати дебютанта в художній літературі", — сказав він у коментарях BBC.

Також редакція BBC News обрала переможців ще двох номінацій. Дитячою книгою року BBC-2022 назвали "Примари Чорної діброви" авторства Андрія Бачинського. А в есеїстиці переміг Павло Казарін з книгою "Дикий Захід Східної Європи".

BBC назвали кращі українські книжки 2022 року - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що найбільш завантаженою художньою книгою в Росії за 2022 рік виявився антиутопічний роман про тоталітарне суспільство, який був написаний за кілька років після повалення фашистського режиму.

Також "Коментарі" писали про 10 країн ЄС, громадяни яких найменше підтримують Україну у війні з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини