Головна Статті Дозвілля подорожі Впав попит на Мальдіви: де відпочивають українці цього літа
commentss Cтатті Всі новини

Впав попит на Мальдіви: де відпочивають українці цього літа

Екзотичні елітні напрямки стали менш привабливими для українських мандрівників

5 серпня 2024, 11:21
Поділіться публікацією:








Цього року відпочинок на українських курортах значно подорожчав, незалежно від того, Одеса це, по якій час від часу прилітає, чи відносно безпечне Закарпаття

Впав попит на Мальдіви: де відпочивають українці цього літа

Куди українці вирушають на відпочинок цього літа

Скільки коштує відпочинок на курортах Одеси

Незважаючи на відключення електроенергії та попередження про повітряну загрозу, в Одесі високі ціни цього року не відлякали відпочивальників, а багато бронювань вже зроблено до кінця літа.

Українським туристам, перед тим, як вирушити у дорогу, варто ретельно скласти бюджет. Адже подорож до курортів також вимагає значних витрат — Наталія з Дніпра зазначає, що лише дорога на автобусі до Одеси обійшлася їй у 2 300 гривень. І це лише початок витрат, адже вартість відпочинку може легко перевищити 25 тис. грн.

Анна з Черкас стверджує, що ціни на оренду вражають своєю дороговизною: "Все набагато дорожче, ніж рік тому".

 

Вікторія Туровєрова, рієлторка, розповідає, що смартквартира площею 26 кв. метрів може обійтися орендарям у 700-800 гривень за добу. При цьому вартість номерів у готелях варіюється від 1 000 до 3 000 гривень за ніч, а розкішні апартаменти — від 8 000 гривень.

 

Проте, бажаючих провести літній відпочинок на пляжі більш ніж достатньо. Незважаючи на високі ціни, інтерес до Одеси залишається високим: спостерігається туристичний бум, небачений за останні 3 роки, і майже все житло заброньовано до кінця літа.

 

В Одесі наразі працюють 10 офіційних пляжів із заходами безпеки, навісами та орендою шезлонгів і парасольок за 300-500 грн.

Іван Ліптуга, представник міської влади Одеси також зазначає, що місця для відпочинку вже заброньовані на весь сезон. Чиновник сподівається, що туристичний збір цього року може досягти 10-11 мільйонів гривень, порівняно з 7 млн у минулому році.

 

Вартість відпочинку у горах на заході України

Карпатські курорти також користуються популярністю, тут туристів стільки ж, як і минулого року.

Але бронювання житла на Закарпатті є складним завданням через високий попит, причому деякі готелі починають бронювати ще взимку.

"У Яремчі на території курорту понад 70 готельних санаторних комплексів. Та потрапити до них у розпал сезону неможливо, до кінця липня все заброньовано", – стверджує Руслана, адміністраторка готелю.

Деякі мандрівники обирають дешевше житло за межами основних туристичних зон.

"У Яремчі на 15-20% дорожче ніж у Поляниці, — розповідає туристка з Києва Тетяна. — Біля озера "Молодість" оренда чотирьох лежаків із парасольками нам обійшлась в 1200 гривень. На морі і то дешевше. Що стосується ресторанів, то недорогий обід (суп, салатик та друга страва) тут обійдеться в 600-700 гривень".

Загалом, тижневий відпочинок на популярних гірських курортах цього літа для сім'ї може коштувати близько 25 тис. грн.

Відпочивальники стикаються не лише з високими цінами, але й з додатковими викликами, як-от відключення електроенергії та повітряні тривоги. Навіть у відносно мирному Закарпатті вплив війни відчувається через відключення електроенергії.

Скільки коштує відпочинок закордоном
 

За інформацією Марини Казакової, керівниці туристичної агенції Kazakovs Travel, інтерес до відпусток за кордоном знаходиться на рекордно високому рівні, а попит зріс на 10-15% порівняно з минулим роком.

 

Традиційно улюблені напрямки українців залишаються незмінними, включаючи Грецію, Туреччину, а також Хорватію та Чорногорію, хоча останні дві країни дещо подорожчали.

 

Зросла зацікавленість до автобусних турів до Болгарії, Албанії та навіть Іспанії, а також до екскурсійних поїздок містами Європи.

 

Цікавим є зростання інтересу до подорожей у США, що пов'язано з програмою U4U (Uniting for Ukraine), яка дозволяє українцям, що проживають в Штатах, запрошувати друзів та родичів до себе.

 

Однак, варто зазначити, що ціни на туристичні пакети також зазнали зростання на 10-15% внаслідок різних факторів, таких як зміна курсу валют, подорожчання енергоносіїв та відновлення попиту.

 

Вартість турів, що включають авіапереліт, проживання у готелі, харчування та трансфер, варіюється залежно від обраної країни та умов проживання. За інформацією Марини Казакової, ціни стартують від 10 тис. грн. на особу. Наприклад, відпочинок у Греції пропонується за ціною від 10 тисяч гривень на особу, де включено 7-денне проживання з харчуванням "зі сніданками". Не менш привабливими є пропозиції в Туреччину та Туніс, де вартість туру стартує від 15 та 17 тисяч гривень відповідно.

 

Ті, хто прагне відкрити для себе країни Балканського півострова, такі як Чорногорія та Албанія, можуть розраховувати на ціни від 20 тисяч гривень. В той же час, відпочинок на Кіпрі обійдеться від 24 тисяч гривень, а пропозиції щодо Іспанії та Хорватії стартують від 31 та 34 тисяч гривень відповідно.

Водночас екзотичні елітні напрямки стали менш привабливими для українських мандрівників, зокрема спостерігається зниження попиту на Мальдіви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини