Головна Новини Дозвілля відносини Цікаві факти про кохання, підтверджені наукою
commentss НОВИНИ Всі новини

Цікаві факти про кохання, підтверджені наукою

Любов - особливе і таємниче почуття

27 жовтня 2020, 19:50
Поділіться публікацією:

Коли ми закохані, ми відчуваємо безліч емоцій і почуттів, які нас окриляють, надихають і приносять радість. Нам складно пояснити свою поведінку, адже ми не до кінця розуміємо, що ж відбувається. Однак, це знають прагматичні вчені. Видання Cosmo розповіло, які цікаві факти про кохання можна пояснити за допомогою науки.

Цікаві факти про кохання, підтверджені наукою

"Метелики в животі"

Напевно, ви не раз чули про це почуття або ж відчували його самостійно. Експерти кажуть, що "метелики в животі" виникають через адреналін, який виділяється в організмі, наприклад, коли наш обранець перебуває поруч.

Любов — це наркотик

Вчені вважають, що любов подібна наркотичним речовинам, які дарують ейфорію. Коли людина закохується у неї в організмі виробляються хімічні речовини (окситоцин, адреналін, дофамін), які окриляють і роблять нас щасливими.

Любов і шоколад тісно пов'язані

У шоколаді міститься речовина фенілетиламін, яку часто називають "молекулою любові", тому у ласунів більше шансів закохатися, ніж у тих, хто дотримується здорового харчування.

Коли бачиш обранця, зіниці збільшуються

Вчені довели, що наші зіниці можуть видавати симпатію. Їх розмір може збільшитися в 4 рази, коли ми дивимося на людину, яка нам подобається.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не треба поспішати з визнанням в любові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини