Головна Новини Дозвілля рецепти Чи то баклажани, то чи гриби: рецепт незвичайної закуски
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи то баклажани, то чи гриби: рецепт незвичайної закуски

Баклажани як гриби - дуже смачна страва, але досить проста в приготуванні

25 серпня 2020, 12:00
Поділіться публікацією:








Баклажан примітний своїм незвичайним смаком, який може нагадати м'ясо, смажені або мариновані гриби. Саме тому їх називають "фальшивими грибами". Популярну закуску "баклажани як гриби" можна вживати як окрему страву, або накладати на хліб і їсти у вигляді бутерброда, а ще — подавати до гарніру. Пропонуємо вам приготувати баклажани як гриби за рецептом, який опублікував кулінарний портал Bene Gusto.

Чи то баклажани, то чи гриби: рецепт незвичайної закуски

Фото: bene-gusto.com

Знадобляться такі інгредієнти: 1 кг баклажанів, 0,5 кг ріпчастої цибулі, 200 мл вершків 10%, 1 ст.л солі, два суцвіття гвоздики, лавровий лист, перець, рослинна олія й окріп.

Баклажани помийте, почистьте від шкірки та наріжте кубиками. Складіть у велику миску, додайте сіль і відставте на 15-20 хвилин. За цей час баклажани трохи пустять сік. Після цього залийте баклажани окропом і залиште ще на 5-10 хвилин, щоб овочі віддали свою природну гіркоту.

В цей час наріжте кубиками цибулю і пасеруйте її на рослинній олії. Коли цибуля почне золотитися, закладайте в сковороду баклажани. Додайте вершки, лавровий лист, щіпку перцю і суцвіття гвоздики. До слова, вершки можна замінити домашньою сметаною. Головне — під впливом температури продукт повинен повністю розчинився. Зі сметаною з магазину так не вийде, оскільки вона згортається і на поверхні з'являються  сирні крупинки.

Далі тушкуйте масу під кришкою 20 хвилин. Якщо подобаються більше засмажені овочі, то можна томити баклажани на середньому вогні з відкритою кришкою, при цьому, перемішуючи.


Закуска подається як теплою, так і холодною.

Нагадаємо, ми писали, як приготувати баклажани по-корейськи: покроковий рецепт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини