Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Сезон фейхоа: з чим і як їсти екзотичний фрукт
commentss НОВИНИ Всі новини

Сезон фейхоа: з чим і як їсти екзотичний фрукт

Фейхоа підійде в якості добавки до морозива, йогуртів і доповнить осінній компот незвичайним смаком і ароматом

6 жовтня 2020, 18:45 comments2299
Поділіться публікацією:

Восени, з настанням перших холодів, повсюдно на прилавках магазинів і ринків з'являється цей тропічний плід з незвичайним смаком і приголомшливим ароматом — фейхоа. "Рамблер" розповість про користь фрукта, а також про те, як правильно вживати його в їжу.

Сезон фейхоа: з чим і як їсти екзотичний фрукт

Джерело: productplanet.ru

Отже, фейхоа — це плід вічнозеленого тропічного дерева з сімейства миртових, за формою нагадує куряче яйце середнього розміру. Зростає він у теплому кліматі, в т.ч. і Криму. Українському споживачеві на стіл він потрапляє з Азербайджану, Грузії, Вірменії та інших країн. Фейхоа багатий рослинними жирами, вуглеводами, ефірними маслами, клітковиною, вітаміни С, В1, В2, В3, В5, В6, В9, такими мікроелементами як марганець, йод, цинк, залізо, калій, фосфор, магній, натрій, кальцій.

У період холодів і міжсезоння цей плід корисний для підняття захисних сил організму за рахунок антиоксидантів і мікроелементів. Також, за рахунок великої кількості клітковини фрукт покращує перистальтику кишечника. А ще він буквально знімає зі стінок судин холестерин і оздоровлює склад крові і серце — за рахунок вмісту калію.

Вживають в їжу стиглі плоди фейхоа в сирому вигляді, розрізавши плід навпіл і вичерпавши ложечкою м'якоть. Менш зрілі плоди підійдуть для приготування джемів без варіння, коли плоди перетирають з цукром в пропорції: на дві частини ягід — одна частина цукру і зберігають в холодильнику.

Також, варто пам'ятати про те, що цей продукт може бути деяким протипоказаний. Наприклад, при індивідуальній непереносимості плода, ожирінні і цукровому діабеті.



Раніше "Коментарі" повідомляли про те, як правильно підібрати сир до вина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини