Головна Статті Дозвілля фільми і серіали Рекордсмени з Оскарів: найвеличніші фільми в історії кіноакадемії
commentss Cтатті Всі новини

Рекордсмени з Оскарів: найвеличніші фільми в історії кіноакадемії

Зібрали легендарні фільми, які потрібно переглянути

28 листопада 2023, 15:15
Поділіться публікацією:

Престижна нагорода Американської академії кіномистецтв та наук "Оскар" — вважається одним із найзначніших премій у світі кінематографа. Фільми, нагороджені золотою статуеткою, вписують свої імена в історію кінематографу та отримують визнання глядачів та критиків. У цій статті ми розглянемо деякі з фільмів, які вибороли найбільшу кількість "Оскарів" за всю історію премії.

Рекордсмени з Оскарів: найвеличніші фільми в історії кіноакадемії

Бен-Гур

Рік виходу: 1959

Кількість статуеток: 11

Цей епічний фільм, режисера Вільяма Вайлера став рекордсменом за кількістю Оскарів вперше в історії кінопремії. "Бен-Гур" завоював 11 статуеток, включаючи "Найкращий фільм", "Найкращий режисер" та "Найкращий актор" (Чарлтон Хестер). Унікальні бойові сцени та вражаючі спецефекти цього фільму залишили незабутній слід в історії кіно.


Титанік

Рік виходу: 1997

Кількість статуеток: 11

Джеймс Кемерон створив кінематографічне диво, розповівши історію кохання на тлі трагедії. "Титанік" також завоював 11 статуеток "Оскар", включаючи "Найкращий фільм" та "Найкращий режисер". Цей епопейний романтичний фільм з Леонардо ДіКапріо та Кейт Уінслет у головних ролях залишив свій слід у серцях мільйонів глядачів у всьому світі.


Повернення короля

Рік виходу: 2003

Кількість статуеток: 11

Третя частина трилогії "Володар кілець" Пітера Джексона завершила епічну пригоду у Середзем'ї. "Повернення короля" взяло 11 "Оскарів", включаючи "Найкращий фільм" та "Найкращий режисер". Ця фантастична сага, заснована на творах Дж.Р.Р. Толкієна, завоювала серця не лише шанувальників фентезі, а й широкої аудиторії.


Вестсайдська історія

Рік виходу: 1961

Кількість статуеток: 10

Цей кіномюзикл вважається одним із найдостоєніших нагород в історії Голлівуду. Захоплююча історія "Ромео і Джульєтти" перенесена на вулиці Нью-Йорка, де персонажі не лише висловлюють своє кохання, а й танцюють під музику великого Леонарда Бернстайна, вписуючись у найкращі традиції бродвейських шоу.

"Оскари" даного фільму: найкращий фільм, найкращий режисер, найкраща чоловіча та жіноча ролі другого плану, найкращий оператор (кольорові фільми), найкращий художник-постановник (кольорові фільми), найкращий художник по костюмах (кольорові фільми), найкращий звук, найкращий монтаж та найкращий саундтрек для музичних картин.


Англійський пацієнт

Рік виходу: 1996

Кількість статуеток: 9

На відміну від згаданих вище блокбастерів, "Англійський пацієнт" не був призначений для звання блокбастера. Це тиха, локальна драма, яка, ймовірно, залишилася б просто хорошим фільмом з чудовою фестивальною репутацією, якби не здобула таку кількість "Оскарів": найкращий фільм, найкращий режисер, найкраща жіноча роль другого плану, найкращий оператор, найкращий художник-постановник, найкращий художник по костюмах, найкращий звук, найкращий монтаж, найкращий саундтрек до драматичного фільму.


Останній імператор

Рік виходу: 1987

Кількість статуеток: 9

Хоча не можна стверджувати, що цей фільм є найкращим твором Бернардо Бертолуччі, але безумовно, він є великим, масштабним кінематографічним опусом про Китай, який зачіпає всі теми, які знаходять своє визнання на премії "Оскар": особистість та історія, життя і доля, політика та інтимне життя, важливі дебати, серйозні випробування та багато іншого. Цей фільм взяв статуетки у всіх номінаціях, в яких він був представлений: найкращий фільм, найкращий режисер, найкращий адаптований сценарій, найкращий оператор, найкращий художник-постановник, найкращий художник по костюмах, найкращий звук, найкращий монтаж, найкращий оригінальний саундтрек.


Кабаре

Рік виходу: 1972

Кількість статуеток: 8

Цей музичний фільм режисера Роберта Уайза є екранізацією успішного бродвейського мюзиклу. "Бендер починається" приніс одразу 8 золотих статуеток, включаючи "Найкращий фільм" та "Найкращий режисер". Виконання Лайзи Міннеллі та Джоеля Грея у головних ролях стало легендарним.


Ці фільми, серед багатьох інших, підняли планку для кінематографічного мистецтва та залишили свій слід в історії кіномистецтва. Нагороди Оскар — це не лише визнання акторської майстерності та режисерського таланту, а й підтвердження впливу та важливості кіно у культурі та мистецтві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини