Головна Статті Дозвілля фільми і серіали Новий телесезон: на українців очікують зоряний маскарад, корисні поради, жіночі таємниці і любовні пригоди
commentss Cтатті Всі новини

Ексклюзив Новий телесезон: на українців очікують зоряний маскарад, корисні поради, жіночі таємниці і любовні пригоди

Серпень-вересень - це, як правило, старт нового телесезону, а значить - різноманітних нових телевізійних проектів. Видання «Коментарі» дізналося, чим саме провідні «кнопки» України мають намір залучати глядачів

21 серпня 2020, 15:09 comments3068
Поділіться публікацією:

Телешоу і серіали щільно увійшли в наше повсякденне життя. Ми хвилюємося разом з їх героями, іноді і самі стаємо ними — адже різні талант-шоу дають таку можливість практично кожному. У битві за увагу телеглядача, за рейтинги, провідні телеканали вигадують все нові і нові підходи. Втім, часом використовують і добре забуте старе або звертають погляди до зарубіжного досвіду. І, звичайно, важливо реагувати на запити часу. У цьому сенсі показовими є проекти, які, так чи інакше, пов'язані з коронавірусом, котрий лютує в усьому світі.

Новий телесезон: на українців очікують зоряний маскарад, корисні поради, жіночі таємниці і любовні пригоди

Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

Отже, які ж "страви" нам приготували топ-канали України в новому телевізійному сезоні? До вашої увагидетальне меню з усіма інгредієнтами від наших журналістів.

1+1: порятунок шлюбу, замасковані зірки і танці Винника

Канал "1+1" покаже в новому сезоні два нових шоу.

Реаліті-шоу "Майже колишні" покликане допомогти розібратися у стосунках і зберегти шлюб парам, які перебувають на межі розлучення. Експертом проекту виступить  психолог-практик Ірина Кириченко, знайома глядачам "плюсів" за проектом "Одруження наосліп".

За умовами проекту, подружжя, шлюб яких тріщить по швах, проведе тиждень в розділеному навпіл будинку. І остаточно перевірить, в тому числі пройшовши через "стрес-тести", чи готові вони залишитися разом. Головний продюсер розважальних програм "1 + 1" Ольга Слісаренко запевняє, що мети зберегти сім'ю будь-якою ціною — немає.

"Ми через експерименти і коучинг з нашим психологом допомагаємо парам зрозуміти, чи можуть вони ще бути щасливими в шлюбі, чи їм краще жити кожному своїм життям", — пояснює Слісаренко.

Також восени "плюси" презентують зоряне розважальне шоу "Маскарад", яке є адаптацією румунського формату Mysteries in the spotlight. Дві зіркові команди будуть змагатися один з одним, намагаючись вгадати, хто із знаменитостей ховається під маскарадними костюмами. Завдання тих, хто буде замаскований, зробити все, щоб їх не впізнали. При цьому переодягнені зірки будуть ще й демонструвати свої таланти. Загадковий учасник, якого не вдалося "розкусити", відправлятися безпосередньо в суперфінал. Ті, кого впізнали, вибувають.

Над адаптацією шоу працює команда Big Entertainment Shows "1 + 1 Продакшн" під керівництвом Володимира Завадюка. Він стверджує, що кожен костюм є унікальним і відображає характер та приховані емоції зірки. І це певним чином буде служити невеликою підказкою для зіркових команд і глядачів.

Також на глядачів чекають другі сезони улюблених комедійних серіалів "Сидоренко-Сидоренко" і "Великі Вуйки", в якому шоумен, телеведучий і актор Юрій Горбунов об'єднує два амплуа — роль Івана Петрука та обов'язки креативного продюсера.

Учасниками четвертого сезону "Танців з зірками" стануть Олег Винник, Ольга Фреймут, Надія Мейхер, Санта Дімопулос, Слава Камінська, Дмитро Танкович, Alyona Alyona та інші знаменитості. Оцінювати їх танцювальні здібності будуть Катерина Кухар, Влад Яма та Григорій Чапкіс.

"Інтер": корисні проекти і життя людей в різних куточках світу

Телеканал "Інтер" підготував для глядачів прем'єру двох проектів.

З 11 серпня стартувало ток-шоу для всієї родини "Добре здоров'я на Інтері"/Хорошее здоровье на Интере" з ведучим Олександром Лук'яненко, який нещодавно дав ексклюзивне інтерв'ю порталу "Коментарі".

У проекті, який виходить з вівторка по п'ятницю о 13:20, кращі  лікарі-практики України дають рекомендації з профілактики хвороб, пояснюють нюанси новітніх методів лікування, розвінчують міфи про захворювання. Також вони відповідають на найбільш нагальні питання про те, як підтримувати здоровий спосіб життя.

Керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна зазначає: "Один з девізів програми -"Здоровим бути легко і приємно". У ток-шоу ми не станемо перевантажувати глядачів складною інформацією про хвороби. У нас інший акцент — ми будемо говорити про здоров'я, про здоровий спосіб життя, про профілактику: як не захворіти, як швидко вилікуватися, як правильно діагностувати, як вчасно перевіритися, щоб уникнути якихось складних захворювань ".

За словами Ганни Безлюдної, інформацію будуть доносити легкою, простою і доступною мовою — десь — з гумором, десь — з цікавими експериментами.

"Тому що це телебачення, а не лекції на медичну тему, — підкреслює вона. — І дуже сподіваюся, що новий проект принесе свою користь".

Серед тем, які піднімуть в програмі: коронавірус, інсульт, гіпертонія, гепатит, рак молочної залози, цукровий діабет, алергія, ожиріння, хропіння, безсоння і багато інших.

16 серпня в 10:00 відбулася прем'єра тревел-шоу "Інше життя". Проект оригінальний, авторський. Відома телеведуча Жанна Бадоєва буде знайомити телеглядачів з життям людей в різних куточках світу. Відзначається, що в основі програми — не інформація про визначні пам'ятки і не рекомендації по проживанню і дозвіллю. Ставка — на розповідь про повсякденне життя місцевих жителів в різних містах і країнах. Про те, що нас об'єднує, а в чому відчуваються відмінності від українських реалій.

"Багато речей, які здаються нам звичайними, в інших країнах часто відбуваються по-іншому, — каже Жанна Бадоєва. — Деякі люди не знають, що таке штори на вікнах або шпалери на стінах ... Впевнена, що всім цікаво знати, як живуть інші. Що вони вважають за краще їсти на сніданок, як облаштовані їхні будинки, яку освіту вони отримують, скільки заробляють, які податки платять, як проводять вільний час? "

Також на "Інтері" вийдуть нові сезони популярних програм — ток-шоу про якість життя "Корисна програма", соціальне ток-шоу "Стосується кожного", детективних проектів "Речдок" і "Речдок. Особливий випадок", кулінарних програм "Готуємо разом" і "Готуємо разом. Домашня кухня", ряд інших проектів.

Телеканал "Україна": таємниця під маскою і цікаві продовження

Представники телеканалу "Україна" обіцяють здивувати новим масштабним проектом "МАСКА" — адаптацією світового бестселера The Masked Singer.

Учасниками музичного шоу-детектива стануть українські зірки — актори, музиканти, коміки, спортсмени, політики, провідні та співаки. Вони змагатимуться в пісенних поєдинках, одягнувши дивовижні маски і костюми. Завдання експертів і глядачів — вгадати, хто ховається під маскою, голосуючи за переможця кожного поєдинку. Особа учасника стає відома тільки тоді, коли він покидає шоу. А воно триватиме, поки не залишиться один — найсильніший співак в масці.

До речі, всі учасники знімального процесу підписували договір про нерозголошення.

Також глядачі побачать на телеканалі "Україна" другий сезон мелодрами "На твоєму боці" — про новий період в житті головних героїв — нейрохірурга Анастасії Стрілецькій і її коханого Максима (стартує 31 серпня о 21:00), третій сезон детективного серіалу "Виходьте без дзвінка ", в якому таксист Богдан візьметься розслідувати справу минулого, а також вступить у наступну віху свого життя (старт — 7 вересня в 18:00), новий сезон детективного серіалу "Агенти справедливості" (агенти нарешті" доберуться" до замовника вбивства сім'ї Дениса Румянцева ).

А ще телеканал обіцяє "зачепити" новими сезонами проектів "Реальна містика" (команда Андрія Дебріна знову збереться разом, щоб вирішувати складні завдання і розгадувати приголомшливі таємниці минулого) і "Історія одного злочину" (сьомий сезон проекту присвятили заплутаним справам сучасності, які шокували всю країну).

СТБ: битва за серце Холостячки і жіночі таємниці

На зміну завидним холостякам приходить зоряна жінка, за серце якої будуть битися герої романтичного реаліті "Холостячка". Це українська адаптація успішного формату The Bachelorette компанії WarnerBros.

Головною героїнею проекту стала актриса театру і кіно, зірка серіалу "Кріпосна" Ксенія Мішина.

На відміну від "Холостяка", на церемонії Ксенія вручатиме чоловікам, зустріч з якими її чимось "зачепила", не троянди, а красиві тематичні бутоньєрки.

Проект, який вийде восени, буде вести незмінний ведучий "Холостяка" (вийшло вже 10 сезонів) Григорій Решетник. За його словами, після цього шоу в українських жінок повернеться віра у справжніх чоловіків.

Восени ж на СТБ відбудеться прем'єра ток-шоу "Про що мовчать жінки", ведучою якого стане режисер і телеведуча Оксана Байрак. Вона буде відверто розмовляти з героїнями програми на такі непрості теми як пластична хірургія, бодіпозитив, чайлдфрі, нерівні шлюби, післяпологова депресія. Піднімуть і багато інших проблем, які знайомі кожній жінці, але говорити про які  важко.

Також на глядачів чекає 10-й сезон психологічного проекту "Детектор брехні", другий сезон програми "Таємниці ДНК", нові випуски соціального ток-шоу "Один за всіх".

Новий канал: екзотична битва ведучих

Головною прем'єрою Нового каналу стане реаліті "У кого більше?", перший випуск якого вийде в останній день літа — 31 серпня о 19:00.

Три пари ведучих — Аліна Олицька і Анастасія Кошман, Максим Узол і Ольга Манько, Аліна Місечко та Валентин Чернявський — відправляються в країни Азії та Африки. Зокрема, вони відвідали Індонезію, В'єтнам, Камбоджу, Мадагаскар, Маврикію, Танзанію, Таїланд, Непал, Індію, Шрі-Ланку і острів Занзібар.

У них є три дні, щоб знайти три роботи (по одній на день)  і заробити якомога більше грошей. Інакше доведеться понести покарання. При цьому ведучі можуть шукати третю роботу один для одного. І зроблять так, щоб вона була максимально важкою та огидною. Наприклад, дресувати кобр, збирати слонячі фекалії, ловити тарантулів, чистити перехожим вуха ... Все заради того, щоб суперник не впорався і заробив менше.

При цьому за житло, їжу і все інше учасники проекту платять самостійно. І їм доведеться обирати між комфортним місцем для ночівлі, смачною їжею і бажанням заощадити заради перемоги.

Десятий сезон "Хто зверху?" стартує 27 серпня. Дивитися його буде особливо цікаво, тому що один з ведучих — Сергій Притула, висунутий партією "Голос" кандидатом у мери Києва.

А 15 вересня на Новому каналі вийде 4 сезон реаліті "Кохання на виживання", де пари під час екзотичної подорожі проходять п'ять випробувань на міцність, борючись за 100 тисяч гривень.

Людям потрібні конкретні поради фахівців — як їм жити далі?

Телеведучий, медіа-експерт Сергій Дойко висловив виданню "Коментарі" думку, якими мають бути нові телешоу, щоб дійсно привернути глядача.

"Очевидні речі часом можуть помітно підвищити інтерес людей до того чи іншого телешоу або аналітичної програми, — каже експерт. — Я наполягаю на тому, що необхідно максимально залучати глядача безпосередньо в телевізійний процес: проводити опитування, пропонувати  висловитися на відповідних сторінках програм у соціальних мережах, не боятися давати дзвінки глядача у прямий ефір. Глядач повинен відчувати себе співведучим програми. Він повинен розуміти, що це програма — для нього і про нього. Тоді інтерес до таких програм буде тільки зростати ".

Сергій Дойко навів приклад з реального життя — в зв'язку з ситуацією з коронавірусів і заходами безпеки.

"Ось, наприклад, людина повернулася в Україну з-за кордону, — розповідає експерт. — Він, як цього і вимагають правила, реєструється на в'їзді в країну в урядовому додатку "Дій вдома" і їде на самоізоляцію-обсервацію. Ясна річ, що відповідальна людина відразу поспішить здати тест на коронавірус. Як мінімум для того, щоб переконатися — чи не підхопив він за кордоном цей вірус і, якщо так вже сталося, розуміти — де і як лікуватися. Так ось: здає людина тест. Тест — негативний, людина здорова. Але! У додатку "Дій вдома" ця інформація не з'являється тижнями. і здорова людина змушена сидіти вдома: не ходити на роботу, по магазинах і так далі. А якщо він раптом вийде, знаючи точно, що він здоровий і має медичний висновок за  результатом тесту, то — штраф від 17-ти тисяч гривень ... "

Сергій Дойко впевнений — людям цікаво було б слухати не нікому не потрібні "бла-бла-бла" на тему, наприклад, "як все не абсолютно в Україні і яка наша влада бідна — просто-таки не досипає ночами і лише думає про простих українцях ", а конкретні відповіді і поради.

"Чи можна законно не платити штраф, якщо вийшов з будинку, на маючи на руках результат тесту про відсутність в організмі коронавірусу? Чому додаток "Дій вдома" не зафіксував цей факт? Чому люди, які особисто заплатили за тест і отримали негативний результат, змушені все одно перебувати вдома і мучитися з цим додатком у своєму телефоні? Що робити, якщо правоохоронці наполягають на штрафі? Як поводитися під час затримання? ", — наводить він приклади таких тем.

Відповідь, на думку Сергія Дойко, очевидна: "Успіхом буде запрошення на різного роду передачі і телешоу психологів, педагогів, наукових світил, юристів, адвокатів. Саме вони допоможуть людям зорієнтуватися — як їм жити далі, захистити свої права, не впасти в паніку.Такого роду фахівці зараз однозначно необхідні як гості в телепрограмах ".

Телеведучий, продюсер Ігор Кондратюк зазначає: "Будь-яке шоу має чимось "чіпляти" глядача. Ведучим / ведучою, ідеєю (наповненням), героями, незвичайною декорацією або місцем дії. Чим завгодно, але — торкнутися, здивувати і змусити обрати серед інших телепрограм саме цю ".
Чи вийде це у новинок телесезону? Вирішувати його величності  глядачеві.


Нагадаємо, раніше ведуча програми "Ревізор" на Новому Каналі Юлія Панкова розповів у відвертому інтерв'ю "Коментарям" про конфлікти на зйомках, пристрасті до розслідувань, інтуїції, вмінні бути щасливою і тримати себе в формі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини