Головна Статті Дозвілля мода Клаудія Шиффер на подіумі та колекція 89-річного Армані: подробиці Milan Fashion Week
commentss Cтатті Всі новини

Клаудія Шиффер на подіумі та колекція 89-річного Армані: подробиці Milan Fashion Week

Що носять знаменитості та які тренди диктують світові бренди на весну-літо 2024

28 вересня 2023, 19:50 comments1942
Поділіться публікацією:

Клаудія Шиффер на подіумі та колекція 89-річного Армані: подробиці Milan Fashion Week

Джорджіо Армані та його колекція. Фото з відкритих джерел

Для індустрії фешн та модних будинків Gucci, Armani, Versace, Prada, Fendi, Bottega Veneta, Burberry, Dolce & Gabbana та інших знаменитих брендів вересень видався гарячою порою. Після тижнів моди в Нью-Йорку та Лондоні всі модники перемістилися в її столицю — Мілан. За традицією календарною восени-2023 показували весну-літо 2024 та намічали тренди, тенденції, а також основну палітру відтінків на наступний рік.

Клаудія Шиффер на подіумі та колекція 89-річного Армані: подробиці Milan Fashion Week - фото 2

Тиждень моди – це набагато більше, ніж показ нової колекції, це яскраве шоу з режисурою, здатне затьмарити бродвейську постановку. Це видовище для обраних, де знаменитості показують свої обличчя та вбрання, позують фотографам та дають інтерв'ю. Це подія, про яку пишуть усі друковані та онлайн-видання, підвищуючи рейтинг свій та селебріті. У цьому сенсі поява на подіумі супермоделі 90-х Клаудії Шиффер справила набагато більший фурор, ніж колекція Versace. Донателла Версаче створила для 53-річної Клаудії сукню на бретелях відтінку Mint Green, що облягає фігуру, і блискучими ромбами сталевого кольору, декоровану мереживними вставками на декольте і талії. У тон були срібні черевички на шпильках, на яких легендарна блондинка дефілювала, грайливо виляючи стегнами, що неприпустимо на показі. Ось що означає 5 років не брати участь у тижнях моди та інших масштабних шоу!

Клаудія Шиффер на подіумі та колекція 89-річного Армані: подробиці Milan Fashion Week - фото 3

Образ виглядав відверто вінтажно, начебто був узятий з тих 90-х, коли Шиффер стала популярною, в тому числі і завдяки бренду Versace, який тоді очолював Джанні Версаче. Його колекції 1995 року було присвячено цей показ, задуманий як модна подорож у минуле. А великі та маленькі ромби у різних тонах, але у поєднанні з білим, стали лейтмотивом колекції.

Клаудія Шиффер на подіумі та колекція 89-річного Армані: подробиці Milan Fashion Week - фото 4

Переосмислення історії моди та вінтажу, стилістичне цитування та відсилання до трендів минулих десятиліть і навіть епох – один із актуальних напрямків 2024 року. Ось чому в колекції Versace з'явилися короткі жакети, міні-спідниці та сукні з шовку та атласу а-ля 60-ті. В одному з них була американська супермодель Кендал Дженнер. Не менш знаменита американка Джіджі Хадід вийшла у довгому прямокутному сарафані ніжного відтінку Green Tea. До речі, пастельні тони всіх кольорів, починаючи з сірого та блакитного, зеленого та коралового, закінчуючи блідо-жовтим та бірюзовим   тиффані, – це ще один модний тренд.

Клаудія Шиффер на подіумі та колекція 89-річного Армані: подробиці Milan Fashion Week - фото 5

Глибоко в історію заглянув і легендарний 89-річний кутюр'є Джорджіо Армані, легкі наряди якого були доповнені зачісками в стиі 30-х років минулого століття під назвою "Голлівудська хвиля". Це й не дивно: маестро назвав свою м'яку та неймовірно жіночну колекцію Vibes – від vibrations, тобто флюїди, хвилі енергії. Це співзвучно з молодіжним vibe – вібрація, атмосфера, коротше, все, що справляє враження. Хвилі проектувалися на стіни зали, де йшов показ. Хвилясті візерунки прикрашали куртки, топи і навіть гудзики. Вони були на блискучих тканинах, а ремені із двох смужок шкіри мали хвилеподібний вигин. "Вібрації – це кольори, рух, структура, яка рухається тілом, це натхнення", – пояснив Армані в одному з інтерв'ю. – Вібрації та рух обумовлені кольором та тим, як сконструйовано одяг. Він плавно рухається разом із тілом, він створений для вільного руху – зі спритністю газелі, прямо із зеленої галявини на засідання ради директорів. Що ж до мерехтіння атласних тканин на штанах різного крою та жакетах, то й тут дизайнер не розгубився: "Що дійсно потрібно жінці, – це гарне вбрання та блиск не тільки в одязі, а й, в першу чергу, в її очах".

Клаудія Шиффер на подіумі та колекція 89-річного Армані: подробиці Milan Fashion Week - фото 6

Саме цей творчий блиск-вогник у погляді, що підтверджує свободу від віку, енергійність та красива срібляста сивина надали шарму незмінно підтягнутому кутюр'є, який вийшов на уклін у скромному total black. В елегантному чорному вбранні зі сміливим вирізом прийшла муза дизайнера – 54-річна актриса Кейт Бланшетт, яка вже 10 років є обличчям фірмових парфумів маестро. Компанію знаменитості склала 59-річна зірка кіно Жюльєт Бінош, яка скромно накинула на плечі чорну шкіряну куртку.

Клаудія Шиффер на подіумі та колекція 89-річного Армані: подробиці Milan Fashion Week - фото 7

До речі, чорний (майже вся колекція Prada та третина образів Burberry) та насичений синій теж буде у тренді, як і тисяча відтінків сірого. Вся справа в складності крою і тканини, адже матова бавовна і глянсовий шовк виглядають по-різному, не кажучи вже про красиві драпірування шифону.

Клаудія Шиффер на подіумі та колекція 89-річного Армані: подробиці Milan Fashion Week - фото 8

Якщо говорити про знаменитих чоловіків-акторів, то на Milan Fashion Week під преціли фотокамер потрапив одягнений у сірий плащ та сорочку з яскравим принтом популярний британський актор Бенедикт Камбербетч. З початку війни в Україні знаменитість підтримує нашу країну на всіх міжнародних фестивалях і форумах і перераховує гроші на допомогу нашим біженцям у Британії.

Клаудія Шиффер на подіумі та колекція 89-річного Армані: подробиці Milan Fashion Week - фото 9

Ще один представник акторського цеху, який прийшов себе показати і денім-бренд Diesel підтримати – Джейден Сміт. Відомий під псевдонімом Jaden – американський репер та актор, син знаменитого актора Вілла Сміта. Дреди і мішкуватий молодіжний одяг ніби з чужого плеча миттєво виділили його серед стримано одягненої публіки.

Клаудія Шиффер на подіумі та колекція 89-річного Армані: подробиці Milan Fashion Week - фото 10

Ще один тренд – натуральна шкіра яскравих і складних кольорів: жіночі сумочки куртки, тренчі, пальто, брючні костюми. Причому вбрання зі шкіри представили практично всі бренди осінньої Milan Fashion Week. Особливо відзначився італійська лакшері-марка Bottega Veneta, візитівкою якої понад півстоліття є саме вироби зі шкіри. Завдяки молодому креативному директору Меттью Блейзі популярний бренд розпочав свою нову захоплюючу главу. Черпаючи натхнення у книзі Джека Керуака "У дорозі" та культурних традиціях Південної Америки, Південно-Східної Азії, Бретані (регіону Франції) та Сицилії, дизайнер постарався поєднати їх у єдиній колекції. Блейзі переплів класичні правила Bottega Veneta з естетикою всього світу, зберігаючи дистанцію, щоб уникнути звинувачень у культурному запозиченні.

Клаудія Шиффер на подіумі та колекція 89-річного Армані: подробиці Milan Fashion Week - фото 11

Дизайнер досліджує шкіру, як тканину для декору, вигадує шкіряні сукні з бахромою (варіації на цю тему є у Armani, Gucci, Prada Blumarine та Alberta Ferretti), шкіряні светри та пальта оверсайз, що імітують твід. А з вузьких смужок шкіри різного кольору, зшитих разом, виходить нові візерунки та текстури, завдяки яким сукні перетворюються на твори модного мистецтва.

Клаудія Шиффер на подіумі та колекція 89-річного Армані: подробиці Milan Fashion Week - фото 12

Мистецтво образотворче, точніше яскрава геометрія голландця Пітера Мондріана , який одночасно з Кандінським і Малевичем сто років тому започаткував абстрактний живопис, лягла в основу більшості образів колекції Fendi. Дивно, що жоден з модних критиків і журналістів, ані сам дизайнер Кім Джонс не сказав про те, звідки на сукнях, топах, жакетах та шкіряних пальтах взялися ніби скопійовані з картин Мондріана ефектні квадрати та прямокутники на світлому тлі… Хоча явну схожість видно неозброєним оком, особливо з "Композицією з червоним, синім та жовтим" 1930 року. Натомість англієць у своїх інтерв'ю розповів про творчу спадщину Карла Лагерфельда та архітектуру Риму, яка його вразила.

Клаудія Шиффер на подіумі та колекція 89-річного Армані: подробиці Milan Fashion Week - фото 13

"У Римі є елегантність та невимушеність, — каже Джонс. — І байдужість до того, що думають інші, — це справжня розкіш. У своїй колекції я хотів це відобразити. Йдеться про жінок, які одягаються для себе та свого життя. Коли я перебуваю в Римі, кожен день іду від готелю до Колізею в навушниках. Це схоже на прослуховування саундтреку до уявного фільму з персонажами Fendi, яких я бачу дорогою".

Клаудія Шиффер на подіумі та колекція 89-річного Армані: подробиці Milan Fashion Week - фото 14

Клаудія Шиффер на подіумі та колекція 89-річного Армані: подробиці Milan Fashion Week - фото 15

Втім, справжніми героями цього бренду з повним правом можна було назвати численну армію знаменитостей, які прийшли на показ у Мілані. Така велика кількість зірок, які стали приманкою для папараці та глядачів, не зібрав жоден дизайнер! Супермоделі Лінда Євангеліста, Наомі Кемпбелл, Ембер Валлетта та Кейт Мосс, актриси Демі Мур, Крістіна Річчі та Наомі Уоттс, актриса та модель Кара Делевінь – такий список гостей, яких Джонс скромно назвав своїми друзями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини