Головна Статті Дозвілля дизайн та інтер'єр Як створити осінній затишок у домі: секрети дизайну інтер'єру
commentss Cтатті Всі новини

Як створити осінній затишок у домі: секрети дизайну інтер'єру

Як швидко і недорого декорувати сучасну оселю і створити в ній теплу атмосферу

1 жовтня 2023, 16:20
Поділіться публікацією:

Як створити осінній затишок у домі: секрети дизайну інтер'єру

Осінь в інтер'єрі. Фото з відкритих джерел.

Осінь – це пора яскравих фарб, листя, що шарудить під ногами, щедрого врожаю та останніх квітів. Чому б не перенести природні фарби осені, її атмосферу у свій будинок та не створити дивовижний осінній інтер'єр? Вміло підібраний текстиль та декор, світильники й аксесуари подарують відчуття домашнього тепла. А жовті та помаранчеві відтінки сонячний настрій та допоможуть пережити сезонну депресію дощовими вечорами.

Як створити осінній затишок у домі: секрети дизайну інтер'єру - фото 2

Яскравий колорит осінньої природи — чудовий привід для того, щоб створювати у своїй оселі кольорові палітри, наповнені затишком. Шоколадний і помаранчевий – дуже яскраві тони, проте вони стануть безпрограшним поєднанням, якщо використовувати їх дозовано та у світлих інтер'єрах із невеликою кількістю деталей.

Природна гама та насичені тони

Глибокі тони, наприклад коричневий і теракотовий, бордовий і кавовий, охра і морквяний, будуть чудово виглядати у спальні. Але не варто фарбувати всі стіни, інакше приміщення здаватиметься меншим. Найкраще зробити одну акцентну стіну. Для сучасних інтер'єрів у дусі мінімалізму чудовим стане поєднання яскраво-гарбузового та сірого кольорів. Помаранчева гамма ефектно поєднується з натуральним деревом на стінових панелях або масивних балках стелі. Намагайтеся використовувати інтенсивні кольори в тих предметах, які потім буде легко прибрати.

Як створити осінній затишок у домі: секрети дизайну інтер'єру - фото 3

Тепла гама потрібна не лише у спальні. Доведено, що такі кольори, як помаранчевий та червоний, збуджують апетит та бажання спілкуватися, тому логічно використовувати їх у зоні їдальні, де збирається за столом вся родина чи можна провести час із друзями.

Якщо у вас відкрите планування, то для стін краще підібрати світлий, нейтральний відтінок, який об'єднуватиме весь простір в єдине ціле. Але при цьому варто використовувати і яскраві кольори для зонування інтер'єру, щоб виділити незвичайні архітектурні рішення та матеріали. Наприклад, колони, стіни з нішами, оздобленими яскравою декоративною цеглою. Якщо у вас надто високі стелі, а ви хочете створити більш камерну обстановку, застосуйте осінні відтінки під стелею або безпосередньо на ній. Цей прийом допоможе візуально опустити стелю та зробити атмосферу в приміщенні більш затишною.

Як створити осінній затишок у домі: секрети дизайну інтер'єру - фото 4

Дуже обережно потрібно ставитись до вогненно-гарячих відтінків жовтого кольору або навпаки холодних, наприклад, лимонного. Особливо, якщо йдеться про фарбування стін. Справа в тому, що при електричному освітленні, особливо якщо у люстрах лед-лампи з холодним світлом, такі кольори різатимуть око або виглядатимуть дещо хворобливо.

У м'яких обіймах текстилю

Осінь — саме час дістати з шафи улюблені пледи, особливо в яскраву шотландську клітинку, з довгими китицями, а якщо їх ще немає, обов'язково купіть. Крім м'якої вовни вибирайте покривала з трикотажу або штучного хутра. У сучасному інтер'єрі будуть доречні флісові пледи дуже яскравих кольорів. Хіт сезону – плед хенд-мейд з дуже товстих ниток насичених кольорів, що нагадують величезний шарфик. Також дуже популярні покривала в стилі печворк, де зібрано безліч візерунків та кольорів. А на підлогу можна підібрати текстиль, що імітує шкірку будь-якої тварини – від рудої лисиці до білого ведмедя. Підійдуть і килими – вовняні, синтетичні або з бавовни.

Як створити осінній затишок у домі: секрети дизайну інтер'єру - фото 5

Якщо у вас є час і бажання, ви можете зробити осінніми найзвичніші для вас речі. Це можуть бути простирадла з принтами у вигляді листя або дерев, птахів або лісових тварин. Одягніть вікна в помаранчеві штори, а чохли з фактурної тканини – на стільці та крісла, постеліть на стіл скатертину винного кольору.

Теплі вогні великого будинку

Якщо ви хочете, щоб осінні тони інтер'єру виглядали максимально виграшно, подбайте про достатню кількість затишних джерел місцевого освітлення — бра, торшери, нічники. Відкритий живий вогонь — це наступний крок для створення осіннього інтер'єру. Камін цілком можуть замінити свічки, але тільки яскравих кольорів – червоні, оранжеві, зелені, жовті. Зберіть кілька свічок різного діаметру та висоти в одну групу – вийде потужне джерело тепла та світла. Якщо вам хочеться м'якого розсіяного освітлення, розставте кілька свічок на різні поверхні: на стіл, декілька — на комод. І обов'язково подбайте про пожежну безпеку.

Словом, трохи декораторської фантазії — і ви збагнете, що в кімнаті стало набагато затишніше, а погода за вікном уже не навіює меланхолії.

Як створити осінній затишок у домі: секрети дизайну інтер'єру - фото 6

Збираємо врожай для декору

Осінь – це пора яскравих фарб та урожаю. Чому б не додати розсип яблук чи каштанів в інтер'єр? Ці приємні дрібниці створять яскраві акценти, які налаштовуватимуть вас на гарний позитивний настрій. А його, як відомо, дуже не вистачає в такий сезон.

Скляні вази можна наповнити жолудями, горіхами, зернами кави та шишками. Натюрморт у стилі осені можна видозмінювати за рахунок перевернених догори дном келихів. Під них підкладають висушені букетики квітів.

Як створити осінній затишок у домі: секрети дизайну інтер'єру - фото 7

Красені-гарбузи – невід'ємна частина осіннього дизайну в американських та європейських будинках на Хелловін. Втім, не обов'язково чекати цього дня. Тим більше, що яскраві гарбузи дуже декоративні та довговічні. Їх можна поставити будь-куди, починаючи з обіднього столу, тумбочки, підвіконня, журнального столика і закінчуючи сходинками перед будинком. Все залежить від розміру самого гарбуза. До того ж його можна пофарбувати в будь-який інший яскравий колір, який вже присутній в кольоровій гамі вашого інтер'єру.

Можна зробити з маленьких гарбузів свічники: акуратно виріжте м'якоть, вставте гніт і обережно залийте розплавленим воском середину овочів. Або ж просто вставте в гарбуз свічку, а порожнини заповніть гілочками ягід та осінніми квітами. З гарбузів, у яких видалена м'якоть, виходять чудові живі вази – їх сміливо можна наповнювати водою та ставити квіти.

Як створити осінній затишок у домі: секрети дизайну інтер'єру - фото 8

Фантазії на тему флористики

Ваза з правильно висушеними бордовими та жовтим листям – це дуже красиво. Вся краса в тому, що ви можете хоч щодня змінювати нові відтінки листя, адже природа сама обдарувала нас таким стильним декором. Для того, щоб воно довше стояло, його можна покрити спеціальним воском із спрею або "відпарити" праскою.

Квіткові композиції або букети — це ще одна складова осіннього інтер'єру. Використовуйте жоржини, айстри, соняшники, хризантеми, додайте кілька гілочок червоних ягід горобини або калини. Стильний букет можна зробити також із сухих колосків пшениці, різних злаків або очерету. Просто зберіть гілочки у довільний букет, перев'яжіть яскравою стрічкою і поставте на чільне місце.

А з найкрасивіших листочків можна зробити картину-гербарій та оформити у рамочку – ось і акцент на стіну. Залучіть до створення деталей для осіннього інтер'єру всю сім'ю, нехай у форматі гри дорослі та діти дружно візьмуть участь у створенні затишку в будинку.

Як створити осінній затишок у домі: секрети дизайну інтер'єру - фото 9

Фокуси з папером та шпалерами

Якщо все листя з дерев у сусідньому парку вже давно облетіло, не біда. Їх можна вирізати з кольорового паперу або білого, а потім розмалювати гуашшю. Таким декором можна прикрасити все – від штор та скатертини, до люстри та бра. Паперові листочки можна навіть наклеїти на фасади меблів, тільки у якості клею потрібно використовувати заварений крохмаль – тоді сезонний декор можна легко зняти, розмочивши його водою.

Ще один безпрограшний варіант впустити осінь в інтер'єр – це наклеїти фотошпалери на одну зі стін. Відповідний пейзаж можна знайти в інтернеті та роздрукувати у потрібному форматі. У будь-якому разі пам'ятайте: природа – талановитий дизайнер, але ви завжди можете стати її співавтором.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини