Головна Статті Дозвілля дизайн та інтер'єр Страшно красивий ефект Хелловіна: гарбуз і компанія open air
commentss Cтатті Всі новини

Актуально Страшно красивий ефект Хелловіна: гарбуз і компанія open air

Створюємо для приватного ландшафту тематичний декор із гумором

22 жовтня 2023, 18:10
Поділіться публікацією:

Страшно красивий ефект Хелловіна: гарбуз і компанія open air

Декор саду чи ділянки на осіннє свято Хелловін. Фото з відкритих джерел.

Доки осінь ще не витратила все літнє тепло, так приємно проводити більше днів за містом, на природі. Тим більш, що наближається веселий і містичний Хелловін. До цього свята можна до невпізнання перетворити за допомогою різного декору не тільки свою оселю, але й приватний будинок, ділянку або сад. Або ж влаштувати незвичайний перформанс на галявині чи навіть відкритому балконі. Такий хелловінський антураж стане чудовою інстаграмною локацією для тематичної фотосесії. І нехай усі смертельно заздрять вашому вмінню влаштувати свято!

Страшно красивий ефект Хелловіна: гарбуз і компанія open air - фото 2

При оздобленні ділянки або саду в стилі Хелловін використовуються ті ж принципи, що й у ландшафтному дизайні. Найбільший ефект дасть один акцент, який буде привертати до себе особливу увагу. Зазвичай, це великий помаранчевий гарбуз. Інші ж елементи повинні служити лише тлом. Акцент повинен бути великим і барвистим, щоб ніщо навколо не могло конкурувати з ним. Наприклад, пошарпане опудало з головою з яскраво-оранжевого гарбуза. Фоном можуть бути стебла кукурудзи, пухнастий очерет та звичайнісіньке сіно.

Страшно красивий ефект Хелловіна: гарбуз і компанія open air - фото 3

Повторення – це ще один принцип ландшафтного дизайну, який може бути використаний при оформленні саду в стилі Хелловін. Повторюючи той чи інший елемент в декількох місцях ландшафту, ви надасте йому єдності.

Елементами декору також можуть бути яскраві овочі і фрукти: яскраві зв'язки цибулі й часнику, гострого червоного перцю, кабачки та патисони, болгарський перець, кавун і диня, жовті яблука, родичі гарбузів – лагенарії, кукурудза. Але все- таки головною прикрасою вашої садового ділянки стане Пан Гарбуз.

Страшно красивий ефект Хелловіна: гарбуз і компанія open air - фото 4

Ліхтар Джека та інші варіації

Святкування Хелловіна у багатьох асоціюється з видом гарбуза із вирізаним на нім страхітливою пикою. Однак, не всі знають, що у такого гарбуза є власне ім'я – "ліхтар Джека". Взагалі-то, згідно з легендою, перший світильник, який зробив сам ірландець Джек, був з ріпи, але в Америці гарбуз зустрічається частіше і коштує дешевше, тому він зрештою переміг. Та й, погодьтеся, він все-таки більше мальовничий за зовнішністю овоч. Оцініть місце, де ця прикраса буде розташовуватися, і визначте потрібні розміри самого овочу. Гарбуз найкраще вибрати великий, правильної круглої форми і яскраво-оранжевого кольору. Для цієї ролі чудово підійде насичено-помаранчевий гарбуз сорту "Хоккайдо".

Страшно красивий ефект Хелловіна: гарбуз і компанія open air - фото 5

Вирізання обличчя у гарбуза – то окрема тема. Для натхнення зверніть увагу на популярних персонажів на кшталт Франкенштейна або з сучасних мультфільмів. Гарбуз слід обирати великий, бо у маленьких занадто товста шкіра. Первинну замальовку робіть фломастером, який потім чудово витирається. Намагайтеся обходитись без дрібних деталей, тоді працювати канцелярським ножем буде значно легше. А всередину для рівномірного світла можна помістити не одну велику свічку, а кілька свічок-"таблеток".

Страшно красивий ефект Хелловіна: гарбуз і компанія open air - фото 6

Для створення "джекових ліхтарів" можна використовувати також витягнуті гарбузи. Зображення нанесіть на поверхню також за допомогою чорного маркера або акрилової фарби.

Помаранчевий консьєрж

Хелловін – осіннє свято, але скоро зима й невдовзі настане Новий рік. Візьміть два гарбузи, поставте один на одний і зробіть з них доброго "Джека-консьєржа". Нехай він врівноважує сили зла і не пускає їх до будинку. Для гарбузового "сніговика" знадобиться капелюх, бажано чорний відьмацький, кілька великих ґудзиків, комір від непотрібної сорочки, корка від пляшки вина, фломастер і шпильки.

Страшно красивий ефект Хелловіна: гарбуз і компанія open air - фото 7

Очі й рот виріжте на поверхні меншого за розміром гарбуза, а корок буде замість носа. Комірець і ґудзики закріпіть шпильками або клеєм. Брови і очі можна не вирізати, а зобразити фломастером. Нехай такий гарбузовий дядько стоїть на балконі, на ґанку або біля входу в будинок та зустрічає гостей, пропускаючи всередину тільки тих, чиї наміри чисті.

Страшно красивий ефект Хелловіна: гарбуз і компанія open air - фото 8

Хай буде містичне світло!

Особливе свято вимагає спеціального освітлення. Зробити його нескладно, набагато складніше вибрати один з декількох найбільш привабливих варіантів. Втім, можна навіть поєднати кілька ідей, помістивши світильники в різні куточки саду. Замініть звичайні лампи у гаража або на ганку на чорні, щоб створити моторошний ефект. Різними штучними павучками і жучками, павутинням чорного чи білого кольору можна прикрасити звичайну новорічну гірлянду.

Страшно красивий ефект Хелловіна: гарбуз і компанія open air - фото 9

Розміщена між деревами, вона не буде горіти яскраво, але необхідну атмосферу створюватиме. Цікавий варіант – зробити підсвічування з порожніх бляшанок. Перед початком роботи в таку банку потрібно налити води і заморозити її. Це робиться, щоб легше було виконати задумане, а сама банка не зім’ялася в процесі творчості. На ємність наносимо малюнок і пробиваємо його за допомогою молотка і товстого гвіздка. Вийміть лід, видаліть сліди від маркера, а банку пофарбуйте у помаранчевий, чорний, золотистий або будь-який інший колір. Залишилося помістити всередину свічку і розставити або розвісити бляшанки.

Страшно красивий ефект Хелловіна: гарбуз і компанія open air - фото 10

Веселі привиди

Якщо на садовій ділянці вже є освітлення у вигляді, наприклад, ліхтарів під аркою, можна саму арку прикрасити гілками, рогозом або очеретом, а світильники накрити білою прозорою тканиною, пов'язавши чорні стрічки в районі "горла" новостворених "привидів". Милі і абсолютно безпечні привиди можуть знайти собі місце на деревах або на газоні. Легка тканина, фломастери з маркерами і повітряні кульки – це все, що потрібно для створення кумедної компанії привидів, яким заманулося погратися в гілках. Якщо ж у ґрунт на галявині увіткнути гілки чи палички приблизно однієї довжини, а на вільний кінець надіти банки або горщики, вийде основа для веселого хороводу танцюючих привидів. До речі, є готові магазинні страшилки, які теж стануть гарною садовою прикрасою. Наприклад, у садовий гамак можна покласти пластикового скелета, який ніби заснув на свіжому повітрі.

Страшно красивий ефект Хелловіна: гарбуз і компанія open air - фото 11

Тисяча і одна зловісна ідея

Отже, настав час вразити ваших сусідів атмосферою жаху й відчуттям мурашок по тілу. Перетворіть свій доглянутий сад у місце, схоже на занедбаний цвинтар. Використовуючи пінопласт та чорну фарбу, ви легко зможете створити надгробки з написами в стилі чорного гумору. Додайте зловісну атмосферу зі скелетами, зомбі і павутинням, наклейки на вікна з зображенням розбитого скла. Виріжте з чорного паперу або картону силуети кажанів, які завжди вважалися символом жаху і страху. Ці емоції якраз співзвучні з Хелловіном. Кажани-наліпки ефектно виглядають і на стінах в якості своєрідної тіні або у вигляді гірлянд над вікнами.

Страшно красивий ефект Хелловіна: гарбуз і компанія open air - фото 12

Традиційний вінок, який на Новий рік прикрашає двері будинку, можна замінити на композицію з сухостоїв, пофарбованих з балончика у чорний колір, а потім додати чорний бант. Для антуражу цю похмуру красу прикрасьте блискітками. Будуть доречні навіть жмут соломи або вінок із додаванням пір'я. Чорний, оранжевий, золотисто-жовтий, бронзовий, білий і чорний – ось основні кольори прикрас на Хелловін. Декоруючи вхідні двері або глуху стіну будинку, проявіть свою фантазію в повній мірі. Великий щільний вінок з сухої виноградної лози також є одним із символів свята. Можна згребти купу впалого листя, позолотивши його фарбою з балончика, скласти пишні букети і вінки з сухої гортензії, прикрасити вхід засохлими розлогими гілками зі старої груші.

Страшно красивий ефект Хелловіна: гарбуз і компанія open air - фото 13

Займаючись підготовкою і прикрашанням саду до Хелловіну, не забудьте про правила безпеки. Влаштовуючи таємниче освітлення, подбайте про те, щоб садові доріжки були вільними і рівними. Слідкуйте за палаючими свічками, щоб уникнути пожежі. І створюйте ефекти, які точно не завдадуть шкоди здоров'ю. Нехай ваші "фокуси" будуть трохи менше правдоподібними, бо інакше ви ризикуєте сильно налякати ваших друзів і сусідів. Зрештою, все це лише гра!

Страшно красивий ефект Хелловіна: гарбуз і компанія open air - фото 14

Фантазія творчої людини безмежна, але важливо вчасно зупинитися і виявити почуття міри, не втративши при цьому почуття гумору. Адже Хелловін – це пустотливе і доволі гумористичне свято, коли люди сміються над своїми страхами, а не примножують їх…




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини